Ga naar hoofdinhoud

Ingrid Klimke wint Inter I, Heijkoop vierde

Danielle Heijkoop en Daula II (v. Gribaldi). Foto: www.madebyjessy.com
Met een - zoals we van deze amazone gewend zijn - zeer harmonieuze proef, stuurde de Ingrid Klimke de Bordeaux-zoon Bluetooth naar de overwinning in de Intermediaire I. Danielle Hijkoop eindigde als enige als enige Nederlandse deelnemer op de vierde plaats met de expressief dravende merrie Daula (v. Gribaldi).

De top drie zag er in de Intermediaire I anders uit dan in de Prix St. Georges: daar won Dorothee Schneider met First Romance, maar in de kür kreeg de onervaren bruine last van spanning, en rende al direct hard achterwaarts na het binnenkomen. Met nog een paar andere spanningsfouten kon Schneider haar winst van donderdag niet herhalen. Klimke, die Bluetooth nog maar kort onder het zadel heeft, klom daarentegen van die tiende plaats op naar de overwinning.

Drafmachine Daula

Daniëlle Heijkoop reed met Daula, onder toeziend oog van mede-eigenaar Joop van Uytert, een keurige en expressieve draftour, maar liep tegen foutjes in beide wisselseries aan. Net als in de Prix St. Georges betekende dat een vierde plaats voor het duo. In de Inter I werd de Amerikaanse routinier Steffen Peters tweede met Vivaldi-zoon Donavan. Stephanie Wolf completeerde de top drie met de charmante merrie Saphira Royal (v. San Amour).

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook