Ga naar hoofdinhoud

Jeannette Haazen wint kadervorming Heerjansdam

Jeannette Haazen, hier met Nartan. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Na ruim vijf jaar afwezigheid, maakte Jeannette Haazen eind maart haar rentree in de Grand Prix. De geroutineerde amazone heeft de beschikking over Dabanos en wist met hem al meerdere keren bovenin te eindigen. Vandaag was de eerste Grand Prix-zege een feit. Met 70,87% - nét te weinig voor een Olympisch kader-score - versloeg de 61-jarige Haazen onder meer Hans Peter Minderhoud en Marieke van der Putten.

Haazen heeft de dertienjarige Abanos-zoon nu zeven maanden onder het zadel. In België – waar Haazen ook woont – wist ze gisteren in Massenhoven ook al de Grand Prix te winnen met 68,933%. Doel van Haazen is om met Dabonos weer door te dringen tot de top van Nederland en ook internationaal te starten. Marieke van der Putten en Ambria moesten vandaag genoegen nemen met de tweede plaats. De amazone reed de grote OO Seven-merrie naar 70,57%. Hans Peter Minderhoud eindigde met zijn Zanardi als derde. Hij kwam met de aansprekende schimmelhengst tot een score van 68,23%. Lynne Maas sloot aan op de vierde plaats. Zij reed haar vosruin Zamora (v. Krack C) naar 68,10%. Van der der Putten mocht ook nog de vijfde prijs ophalen voor haar proef met de expressieve Painted Black-zoon Zingaro-Apple (68,07%).

Van Ommen en Van Lierop domineren Lichte Tour

In de Lichte Tour werden vandaag geen hele hoge scores bijeen gereden. In de Prix St. Georges werd de winnende score neergezet door Philip van Ommen. Hij reed Winter’s Hansel (v. Sir Donnerhal) naar 64,96%. Letty Roseboom en de Sorento-dochter Dancing Dilinda sloten met 63,95% aan op de tweede plaats.
In de Inter I was Robin van Lierop de beste. Hij reed met zijn merrie Denza Lenza (v. Spielberg) vandaag geen foutloze proef waardoor de score bleef steken op 65,54%. Stephanie Kok mocht het rode lint ophalen. Haar proef met Casantos-zoon Casmir werd beloond met 63,68%.

Twee keer oranje voor Mulrain

Voor de deelnemers in het ZZ-Zwaar stonden twee proeven op het programma die beide werden gewonnen door Carmen Mulrain. In de eerste proef reed ze haar zevenjarige vosruin Tropical Elino naar 64,43%, de tweede proef leverde 63,29% op. Francis Elzerman en Mariska Herlaar-Doorduin weren tweede en derde in de eerste proef. In de tweede proef werden deze plaatsen ingenomen door Leonie Holleman en opnieuw Mariska Herlaar-Doorduin.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees donderdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook