Ga naar hoofdinhoud

Harley, Zirocco Blue, El Capone en Everdale leveren toppers NH Cup

Toppers Noord Holland Cup 2019 - Foto: facebook KWPN Noord Holland

In de Noord-Holland Cup voor drie- en vierjarige spring- en dressuurpaarden in Barsingerhorn werden afgelopen weekend vier titels vergeven. Bij de driejarige springpaarden stond de door J. W. Hakkesteegt gefokte Lilith (v. Harley VDL) met Mark Mul bovenaan, bij de vierjarige springpaarden was de door H.C. Verhagen gefokte King Blue (v. Zirocco Blue) met Marco Sas de beste en bij de dressuurpaarden gingen de zeges naar de door A. Peetoom gefokte Luciano (v. El Capone) en de op Texel gefokte Kristal Lady Texel (v. Everdale) met Eva van der Linde.

De springpaarden werden beoordeeld door Nella Bijlsma en Marcel Beukers en bij de dressuurpaarden stond Nella Bijlsma samen met Laurens van Lieren in de baan. Bijlsma zegt over de driejarige Lilith dat ze won op haar lichtvoetigheid, de achterhandtechniek en de bewerkbaarheid. Bij de vierjarige kampioen King Blue viel de goede galop, de macht en het vermogen op. De driejarige dressuurtopper Luciano beschikt volgens de jury over drie goede gangen en bovendien liet ze zich goed bewerken. Kristal Lady Texel viel in de smaak met haar balans, de lichtheid in het rijden en haar houding.

Bron: KWPN/facebook

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook