Ga naar hoofdinhoud

Joyce van Schaick: ‘Het begint er weer op te lijken’

Joyce van Schaick met Well Done Sollenburg. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Joyce van Schaick en Well Done Sollenburg (v. Metall) wonnen vandaag op Concours Hippique Haarlemmermeer in Hoofddorp met overmacht de Grand Prix. Het resultaat van 69,35% was goed voor een nieuw persoonlijk record en met die score stond het duo maar liefst vier procent los van Wijnanda van Brenk die met Vladimir (v. Krack C) 65,16% bijeen reed. 

Joyce van Schaick beleefde vorige maand een iets mindere wedstrijd in Aalsmeer. Vervolgens ging de score in Delft weer omhoog, waar ze met Well Done Sollenburg als vierde eindigde achter het Amerikaanse trio dat daar oefende als voorbereiding op de Nations Cup in Rotterdam. “Het begint er weer een beetje op lijken”, lacht Van Schaick eerder al richting de 70 procent scoorde en vandaag een nieuw persoonlijk behaalde.

Kluts kwijt

“Over de draftour ben ik heel tevreden, de piaffe en passage waren aardig goed en de galop was redelijk oké”, vervolgt de kritische amazone. “In serie om de twee raakte ik de kluts een beetje kwijt. Ik dacht dat we twee wissels teveel gesprongen hadden, maar uiteindelijk bleken het er toch negen te zijn. Doordat ik bleef hangen in die twijfel was de wissel na het uitstrekken niet goed en maakte ik twee telfouten in de zigzag.”

Smaak te pakken

Ondanks de kleine dingetjes is Van Schaick tevreden over haar proef. “Het kan allemaal nog maar beter maar voor nu ben ik super blij. Voor m’n gevoel hebben we de smaak weer aardig te pakken en ik hoop dat we dit vast kunnen houden”, aldus de amazone die hoopt volgende maand op het NK te mogen rijden en daarna ook weer internationaal te starten.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees ook:
Nakita de Boer: ‘Het muntje lijkt gevallen’
Eline van Egmond en Wendy Fokker aan elkaar gewaagd

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.