Ga naar hoofdinhoud

Katja Gevers wint debuut: ‘Flambeau heeft enorm veel potentie’

Katja Gevers met Flambeau. Foto: Paardenkrant-Horses.nl/Melanie Brevink
In Den Dungen maakte Katja Gevers vandaag een geslaagd debuut in de Subtop met een van haar toekomstpaarden. Ze reed de Apache-zoon Flambau, een volle boer van de bij het KWPN aangewezen en in Denemarken goedgekeurde hengst Jambeau, met 66,36% naar de winnende score in het ZZ-Zwaar.

De door Adri van Erp gefokte Flambeau schopte het op de KWPN Hengstenkeuring tot de derde bezichtiging en werd vervolgens gecastreerd. “Hij liet zich daar heel goed zien maar hij had één bal en kon niet door”, legt Katja Gevers uit. “Dat is waarschijnlijk mijn geluk geweest want anders had ik hem vast niet te rijden gekregen.”

Pavo en WK-selecties

Na de hengstenkeuring werd Flambeau verkocht aan Jan Smelt, die hem na het zadelmak maken ter beschikking stelde aan Gevers. Als vijfjarige behaalde het duo de finale van de Pavo Cup en het jaar daarop reden ze mee in de WK-selecties. “Flambeau heeft nog maar weinig wedstrijden gelopen en onze proef van vandaag was nog wel wat groenig. We hadden wat foutjes maar ook hele fijne stukken en hij bleef fijn aanpakken”, vertelt Gevers enthousiast over haar proef.

Talent en potentie

“Flambeau heeft enorm veel talent en potentie. Hij beweegt heel groot maar door het gebrek aan kracht was dat eerder nog niet echt controleerbaar. Maar hij is de laatste tijd sterker geworden en staat er nu veel beter aan”, aldus Gevers die van plan is de zevenjarige ruin voor de ervaring nog een aantal keer in het ZZ-Zwaar uit te brengen en dan de overstap te maken naar de Lichte Tour.

Van der Wulp volgt

Tanja van der Wulp volgde met Authentic (v. Prestige VDL) op de tweede plaats met 65,64%. In de tweede proef waren Michelle van Berkum en Enjoy (v. Gesmeray) de winnaars met 62,21%, gevolgd door Marian van der Vorm. Zij reed Dendy (v. Jazz) naar 61,07%.

Van Vliet wint Lichte Tour

In de gecombineerde rubriek Prix St. Georges en Intermédiaire I mocht Renate van Vliet het oranje lint ophalen. Haar Prix St. Georges met Axia’s Victory U.S. (v. Jazz) werd beloond met 66,38%.

Debuut Imke Schellekens

Imke Schellekens-Bartels volgde met TC Eduard op de tweede plaats. De amazone bracht de Vivaldi-zoon, die in mede-eigendom is van Tim Coomans, eerder uit bij de jonge paarden en debuteerde vandaag in de Prix St. Georges, goed voor 64,74%. André Houben behaalde met Empelaer’s Dante (v. Serano Gold) dezelfde score en eindigde door de toegepaste ex aequo-regeling als derde.

Zware Tour voor Kettner

In de gecombineerde rubriek Zware Tour behaalde Elise Kettner de hoogste score. Zij reed met Romando (v. Romanov) haar debuut in de Intermédiaire II en behaalde met 66,78% ruimschoots het startbewijs voor de Grand Prix. Jill Huijbregts startte EventZ Enzos-Armani (v. Tuschinski) in de Grand Prix U25. De score van 65,41% betekende de tweede plaats in het gecombineerde klassement.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook