Ga naar hoofdinhoud

Dochter Petra van Esch harkt tweede KNHS-zege binnen

Naita van der Velden KNHS Indoorkampioen Foto: prive

Terwijl internationaal dressuuramazone Petra van Esch in Zwitserland is, won haar dochter Naita van der Velden haar tweede KNHS Indoorkampioenschap-titel.  Vorig weekend werd ze kampioen in de L2 categorie C met Woldberg's Tobias en vandaag voegde ze de titel in de klasse B categorie A/B aan haar palmares toe. 

Bondscoach Edwin Hoogenraat is de jury van dit rijstijl kampioenschap. Kampioene B-springen Cat. A/B werd de negenjarige Naita van der Velden met de 23-jarige Vanity. Bondscoach Edwin Hoogenraat gaf de amazone 84.5 punten. “De amazone reed heel netjes, en zat heel mooi op haar pony. Ze reed het parcours ook heel goed in een tempo”, vertelt Hoogenraat.

Uitslag klasse B categorie A/B:

Goud: Naita van der Velden  – Vanity, 0/0/84.50 stijlpunten
Zilver: Tatum Stijf  – Bartje, 0/0/78.00 stijlpunten
Brons: Floor Neeleman – Okki, 0/0/77.50 stijlpunten

89 stijlpunten

Bij de categorie C bleven zeven combinaties foutloos in de eerste omloop en alle combinaties wisten ook in de barrage weer zonder fouten te blijven. De titel ging hier naar Kimberly Barrois met haar Sally van de Zandkant. De kampioene van de Regio Limburg kreeg maar liefst 89 stijlpunten.

Uitslag klasse B categorie C:

Goud: Kimberly Barrois  – Sally van de Zandkant, 0/0/89.00 stijlpunten
Zilver: Annelin Pot – Coco, 0/0/80.00 stijlpunten
Brons: Robin Windstra  – Carlos, 0/0/79.50 stijlpunten

Beheerst naar de zege

Bij het kampioenschap klasse B voor D/E pony’s ging de overwinning naar de pas 9-jarige Vince Nanning met zijn 20-jaar jonge pony Tomboy. In de eerste omloop kreeg Vince 84 punten voor zijn rijstijl, in de barrage was hij toch een beetje zenuwachtig waardoor het net iets minder goed ging. De mooie score van 82 punten was wel goed genoeg voor de overwinning. Als tweede eindigde Julia Kapteijn die juist een betere barrage dan eerste manche reed en 80 punten scoorde in de tweede omloop. Edwin Hoogenraat was enthousiast over het talent van kampioen Vince die naast ruiter ook een enthousiast voetballer is. “Zeker voor zo een jonge ruiter heeft hij een hele mooie natuurlijk zit en veel balans. Vince heeft ook duidelijk heel veel overzicht en een goed gevoel voor ritme.”

Uitslag klasse B categorie D/E:

Goud: Vince Nanning – Tomboy, 0/0/82.00 stijlpunten

Zilver: Julia Kapteijn – Orchid’s Tiësto, 0/0/80.00 stijlpunten

Brons: Sakira Rijk – Heaven Star van de Distelhoeve, 0/0/76.00 stijlpunten

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Horses.nl/KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook