Ga naar hoofdinhoud

Kür-winst voor Patrick van der Meer en KWPN-hengst Chagall

Patrick van der Meer met Chagall. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Patrick van der Meer en President’s Chagall D&R (Jazz x De Niro) deden vandaag goede zaken in de afsluitende rubriek op de Subtopwedstrijd in Delft. De KWPN-hengst liep zijn allereerste kür op Zware Tour-niveau en was met 71,88% de beste in het combineerde klassement ZZ-Zwaar, Lichte Tour en Zware Tour.

De rubriek werd gesponsord door US Equestrian waardoor Patrick van der Meer zijn hoofdprijs ontving van de Amerikaanse teamleden die een oefenrondje reden op de Subtopwedstrijd in Delft. Na het NK Lichte Tour van 2016 debuteerde de voshengst vorige maand in de Intermédiaire II en nu dus in de Grand Prix. De talentvolle Chagall was vandaag nogal afgeleid. Hij liet zich flink horen en daardoor kwam de piaffe wat minder uit de verf.

Boven de 70 procent

Ook de rest van de top vier scoorde boven de zeventig procent. De Grand Prix-kür van Wijnanda van Brenk en Urbanes (v. Gribaldi) was goed voor exact 71% en de tweede plaats. Eline van Egmond volgde als derde. Zij reed Duvall (v. Sancisco) met een kür op Lichte Tour-niveau naar 70,94%. Lichte Tour-combinatie Renate van Vliet met Axia’s Victory U.S. (v. Jazz) eindigde met 70,19% net buiten de prijzen.

Startbewijs Grand Prix

Lisanne Zoutendijk en Kostendrukkers Watteau (v. Jazz) wonnen de Intermédiaire II met 66,25%. Charlotte Kruiniger maakte met Majestic Uzzo (v. Lancet) haar debuut in deze proef. Ondanks twee dure fouten kwam de score uit op 65,46% en daarmee heeft de combinatie nu het startbewijs voor de Grand Prix op zak.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees ook:
Amerikaans team ‘oefent’ op Subtop Delft
Eline van Egmond: ‘Totaal niet verwacht’
Kirsten Brouwer: ‘Sultan is een kleine Eye Catcher’

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.