Ga naar hoofdinhoud

KWPN-hengst Cupido debuteert onder Carlijn Huberts: ‘Gigantisch gaaf en enorme kans’

Cupido onder Diederik van Silfhout. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Op de Subtopwedstrijd in De Mortel maakte Cupido (Daddy Cool x Jazz) vandaag zijn rentree in de ring onder Carlijn Huberts. De jonge amazone heeft sinds afgelopen zomer de  beschikking over de KWPN-hengst. Op hun debuut reden ze met 68,68% naar de hoogste score in de Prix St. Georges, die in het gecombineerde klassement de derde plek betekende.

“We hadden nog wat kleine afstemmingsdingetjes en in de eerste middendraf ging Cupido één pas in galop, maar hij deed super goed zijn best en ik ben er heel blij mee. Zeker voor de eerste keer”, vertelt Carlijn Huberts enthousiast na haar debuut met de tienjarige KWPN-hengst. “De pirouettes gingen nog niet zo goed als thuis en dat moeten we nog net een beetje meer afstemmen.”

Winnaar Hengstencompetitie en kampioen ZZ-Zwaar

De hengst van Lia en Fried van Stiphout was onder José van Haaren winnaar van de KWPN Hengstencompetitie klasse Z en werd daarna door Hans Peter Minderhoud gereden. Vervolgens nam Diederik van Silfhout de teugels over. Met Van Silfhout won de Daddy Cool-zoon in 2015 de Nederlandse titel in het ZZ-Zwaar en daarna behaalde dit duo een aantal fraaie scores in de Lichte Tour.

Doel young riders

Sinds afgelopen zomer zit Carlijn Huberts in het zadel van Cupido. “Dat is eigenlijk heel grappig gegaan. Romeo, die ik bij de young riders reed, is ook van familie Van Stiphout en ze zijn goede vrienden van ons. Cupido stond daar weer op stal en ze vroegen of ik hem niet een keer wilde rijden. Dat klikte goed en nu mag ik hem uitbrengen. Het doel is de young riders maar afhankelijk van hoe het uitkomt start ik hem daarnaast bij de senioren in de Lichte Tour”, legt Huberts uit die volgende week haar twintigste verjaardag viert.

Enorme kans

“Cupido is een mooie zwarte hengst en echt een gigantisch gaaf paard. Hij was vandaag op concours heel braaf, ook met de andere paarden en hij hield z’n aandacht goed bij mij. We kregen van het ene jurylid 65 procent kregen en van het andere jurylid bijna 72. Dat was jammer maar ik ben super blij voor onze eerste keer. Ik vind het super leerzaam en een enorme kans om hem te mogen rijden.”

Watoeschi

Naast Cupido heeft Huberts de beschikking over Watoeschi (v. Rousseau), die eerder in de Grand Prix werd uitgebracht door Nicky Broxterman. Door haar zwangerschap nam Huberts aanvankelijk slechts tijdelijk de teugels over, maar ook in de toekomst mag ze deze veertienjarige ruin blijven uitbrengen. Het duo begon samen in de Intermédiaire A en werkte zich via de Inter B en II in rap tempo op naar de Grand Prix U25.

Richting indoorseizoen

In de U25 gingen ze van start op de internationale wedstrijden in Sint Truiden, Roosendaal, Rotterdam en Gothenburg. “Daarna had Watoeshi vakantie verdiend en inmiddels ben ik hem aan het voorbereiden op het indoorseizoen. We hebben nog niet echt een planning maar de indoorkampioenschappen staan wel op ons lijstje. Het zou mooi zijn als ik daar zowel met Cupido als met Watoeschi zou mogen rijden.”

Lees ook:
Danielle Houtvast knalt met Alfresco naar nieuw record: ‘Hij trok er super aan’

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.