Ga naar hoofdinhoud

Lisa Wilcox door toelage terug naar Europa

Foto: Lonneke Ruesink
Lisa Wilcox kan dankzij een toelage van 25.000 dollar van de Anne L. Barlow Ramsay-stichting in 2013 in Europa komen trainen bij de man die al jarenlang haar mentor is, Ernst Hoyos. Wilcox neemt volgend jaar onder meer deel aan de CDI’s van Lingen, Rotterdam en Aken. De Amerikaanse dressuuramazone won deze toelage met het veelbelovende jonge Grand Prix-paard Pikko del Cerro HU.

Het door de Anne Barlow Ramsay-stichting ter beschikking gestelde bedrag is bestemd voor een combinatie van een in Amerika gefokt paard en een Amerikaanse ruiter. Wilcox en Pikko del Cerro wonnen in 2011 de USEF Developing Horse National Championship en dit jaar de USEF Developing Grand Prix Horse National Championship.

Pikko del Cerro werd in Florida gefokt door de oorspronkelijk Deense amazone Mikala Münter Gundersen. Ze gebruikte de Grand Prix-hengst Pik L (Pik Bube II x Abajo xx) voor de Rohdiamant-dochter Rohweena (mv. Grundstein II).

Lisa Wilcox werkte in het verleden lange tijd voor het Duitse Gestüt Vorwerk en leidde onder meer de hengsten Relevant en Rohdiamant op. “Ik werk nog steeds volgens het trainingsprogramma dat ik destijds bij Vorwerk heb geleerd”, zegt Lisa Wilcox op haar website. “Consequent zijn is de sleutel tot succes. Daardoor leert het paard jou als ruiter te begrijpen en te vertrouwen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook