Ga naar hoofdinhoud

Neelke van Kollenburg: ‘Nu nog iets meer uitschieters’

Update
Neelke van Kollenburg hier met Etwoolya. Foto: Renée van Pommeren
Op de Subtopwedstrijd in Schaijk boekte Neelke van Kollenburg, die op koers ligt richting het NK deze zomer, vandaag meerdere successen. Ze reed haar Etwoolya SVK (v. Painted Black) naar 66,43% en 65,86% in het ZZ-Zwaar en won daarmee unaniem beide proeven. Daarnaast stuurde ze Boolya SVK (v. Krack C) op haar keer in de Inter I naar 63,36%.

Neelke van Kollenburg en Etwoolya scoren geregeld boven de 65 procent waardoor het hard gaat met de winstpunten. “We zitten nu op ongeveer tweeëntwintig winstpunten en bij dertig moeten we overstappen naar de Prix St. Georges. Ik wil heel graag het NK in het ZZ-Zwaar rijden en zodoende zitten we een beetje met de winstpunten. Om haar toch in het wedstrijdritme te houden besloot ik van de week om ons bij te schrijven voor Schaijk”, legt de amazone uit.

Te groen

Afgelopen winter reed het duo ook mee in de selecties ZZ-Zwaar maar werd toen net niet geselecteerd voor de indoorkampioenschappen. “Aan het begin van dit seizoen vond ik Elia (stalnaam Etwoolya, red.) te groen voor de overstap naar de Lichte Tour. Vandaar dat ik besloot om haar nog een seizoen ZZ-Zwaar te starten en ons te richten op het NK deze zomer. Dit seizoen heeft Elia nagenoeg foutloze proeven gelopen, maar ze wordt net nog iets te strak in de ring, hoewel dat steeds beter wordt.”

Meer uitschieters

Het duo krijgt van jury steevast het commentaar: correct gereden proef. “Vandaag was het ook foutloos maar ik werk er zelf aan om iets meer uitschieters te krijgen.” Daar werkt de amazone aan met haar trainer Theo Hanzon bij wie ze vijf jaar geleden de Rabo-trainingen volgde. “Het klikte heel goed en zodoende ben ik eigenlijk bij Theo blijven hangen”, vertelt Van Kollenburg die sinds die tijd met veel plezier bij Hanzon traint.

Spaargeld

Van haar spaargeld kocht Van Kollenburg op achttienjarige leeftijd Etwoolya, die toen een veulen was. “Ze was mijn eerste eigen paard en ik zei toen dat ze m’n Grand Prix-paard zou gaan worden”, blikt de amazone terug. “Bij ons wordt veel verkocht maar Elia wil ik graag langer aanhouden. Ze maakt een dribbeltje en we zijn wat dingetjes aan het aanraken. Ze kon eerder in de wissels heel druk worden maar springt nu eigenlijk probleemloos de series om de vier, drie, twee en een paar eners. Na de zomer gaan we over naar de Lichte Tour en hoewel het hoogste niveau voor ons allebei nieuw is, denk ik dat het mogelijk is”, besluit de ambitieuze amazone.

Janssen en Van den Boogaard

In de eerste proef eindigde Esmee Janssen als tweede. Zij reed de zevenjarige ruin Ferrero Rocher (v. Tuschinski) naar 63,21%. In de tweede proef mocht Lilian van den Boogaard – Sleutjes het rode lint ophalen. Haar haar proef met Zaloe (v. San Remo) was goed voor exact 63%.

Jeugd

Voor de junioren en young riders stonden twee proeven op het programma. De landenproef kwam op naam van young rider Fenna Roefs. Zij noteerde met Brown Boy (v. Sandreo) 61,58% en was de enige die een voldoende score behaalde. Met 61,91% won young rider Sanne Vos won met Bensie (v. Johsnon) de individuele proef. Ook in deze proef wat dit het enige resultaat boven de 60 procent.

Lees ook:
Stephanie Beek rijdt Duitse premiehengst naar nieuw record

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.