Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe stal voor Grand Prix ruiter Hendrik Lochthowe

Hendrik Lochthowe met Meggle's Boston - Foto: Equitaris.de/Tanja Becker
De Duitse dressuurruiter Hendrik Lochthowe (38) heeft een nieuwe aanstelling gevonden bij de stoeterij Riedmühle GmbH van Ralph Uwe Westhoff in de buurt van Frankfurt. Het is een modern bedrijf met alle faciliteiten die nodig zijn voor de sport, van paddocks tot een aquatrainer en een galoppeerbaan.

Lochthowe zal zich op de Riedmühle in de eerste plaats gaan toeleggen op het wedstrijden rijden. Daarnaast gaat hij getalenteerde jonge dressuurpaarden trainen, zo maakte hij bekend aan de Duitse pers. Ralph Westhoff zal hem helpen bij de aankoop van geschikte paarden. Westhoff is mede-eigenaar van het toppaard Cosmo. Hij werkte enige tijd nauw samen met de familie Rothenberger.

Dezelfde coach

Lochthowe zal op zelfstandige basis aan de slag gaan op de Riedmühle. Westhoff heeft weliswaar paarden in opleiding maar die staan onder toezicht van de de Israëlische Eyal Zlatin. Zijn huidige coach Wolfram Wittig blijft hem ondersteunen. ‘Daar ben ik erg blij mee’, zo zei Lochthowe. Momenteel beschikt hij zowel over eigen paarden als over een wachtlijst van paarden waarvan de eigenaren willen dat ze door hem worden gereden.

Wereldranglijst

Lochthowe reed vijf jaar voor de familie Meggle. Gedurende die jaren slaagde erin om de hengst Meggle’s Boston naar de top 50 van de wereldranglijst te rijden. Eind juli verliet hij de wedstrijdstal Georgihof in Wasserburg am Inn om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging.

 

Bron: St. Georg

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook