Ga naar hoofdinhoud

Oefenrondje met Tiara levert Cornelissen overwinning op

Adelinde Cornelissen met Tiara

Adelinde Cornelissen vertrok afgelopen zondag met Tiara richting Ermelo om daar een oefenrondje te rijden in de Prix St. Georges. De zwarte merrie had zo nu en dan te kampen met spanning, maar Cornelissen liet dit handig afvloeien. Met 71,18% pakte ze de zege. “De draf was mooi gedragen. Het galopgedeelte bevatte mooie doorgesprongen, kleine pirouettes. De stap verdient nog wat aandacht”, aldus jurylid Adriaan Hamoen.

Cornelissen bleef ruim 2% voor op Carolien Reverdink, die debuteerde op dit niveau met The Ritz R&B. “Vooral het drafgedeelte is heel mooi gedragen”, vertelt Hamoen. Florentine Rootveld eindigde als derde. Door spanning in het galopgedeelte, maar een sterke draftour, kwam Rootveld uit op een percentage van 67,30%.

In de Intermédiaire I werd de hoogste score bij elkaar gereden door Janneke Punte en haar grote vos Fürst Felix. Nicole de Leeuw en Veto behaalden zondagavond in Ermelo net geen 65% in de Intermédiaire II. Desondanks waren ze met 64,47% wel de sterkste deelnemer in deze klasse en in het overall klassement waarin de Intermédiaire II en de Future Test werden samengevoegd. In deze jeugdrubriek werd Spaanse Laura Reija met haar schimmel Recuardo eerste.

Lees vandaag meer in De Paardenkrant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook