Ga naar hoofdinhoud

Rentree Christa Larmoyeur en Aston Martin in Haaksbergen

Exclusief
Christa Larmoyeur met Aston Martin. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Aanstaande donderdag maakt Christa Larmoyeur haar rentree met Aston Martin. De amazone start de Uphill-zoon op de Subtopwedstrijd in Haaksbergen in de Intermediaire II. In januari 2017 sloeg het noodlot voor Aston Martin toe. De ruin liep een ernstige peesblessure op en Larmoyeur kreeg te horen dat het zelfs nog maar de vraag was of hij nog pijnvrij in het weiland kon. "Het is een onvoorstelbaar wonder, maar hij is er weer helemaal."

In maart vorig jaar kon Larmoyeur, dankzij de behandelingen van Iris Lobert, weer plaatsnemen in het zadel van haar toppaard. “Vanaf het moment dat we Aston weer hebben opgepakt, heeft hij geen pas meer kreupel gelopen. Inmiddels zijn we een dik jaar verder. Ik heb echt alle tijd voor hem genomen en alles heel rustig aan opgebouwd”, vertelt de amazone.

Wonderlijk herstel

Larmoyeur vraagt zich nog steeds af hoe het wonderlijke herstel van Aston Martin mogelijk is. “Je voelt er echt niks aan en je ziet er ook niks aan. Ik krijg nu juist te horen dat hij in de piaffe en passage misschien nog wel gelijker is dan voorheen. Misschien omdat ik hem zo rustig aan heb opgebouwd en hij in de loop der tijd sterker is geworden.” Hoewel de ruin de nodige pech heeft gehad, blijft Larmoyeur positief. “Anderzijds slaat hij zich overal doorheen en hij vindt het geweldig om te mogen werken.”

Benieuwd

De amazone is zelf benieuwd hoe het rentree aankomende donderdag verloopt. “Voor Aston is het vast weer even wennen, voor mij zelf ook weer. Hij heeft nooit wedstrijdspanning, maar sinds hij zijn oog verloren is, schrikt hij wat sneller. Twee jaar geleden, toevallig was dat ook in Haaksbergen, reed ik de tweeërs op een diagonaal. Daar stond langs de lange zijde een fotograaf. Aston zag hem niet, maar hoorde hem wel. Hoewel hij dan wel braaf doorgaat, voel je dan toch wat spanning.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Rentree Christa Larmoyeur en Aston Martin in Haaksbergen

  • Inge

    Veel succes! Ik vind het een geweldig paard dus wat fantastisch dat hij hersteld is en de tijd gekregen heeft. Ik wens jullie een glansrijke carriere toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook