Ga naar hoofdinhoud

Riccardo Sanavio blijft maar winnen met topscores

Update - Video
Riccardo Sanavio, hier met Dark President. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Vrijdag opende Riccardo Sanavio met Dark President (v. Wynton)  It's All Dressage met een ruimschootse zege in de Prix St. Georges na een score van dik 73%. Ook in de Intermédiaire I noteerde hij over de 73% en won weer dik. In de afsluitende Kür finale deed hij er nog een schep bovenop en kwam uit op maar liefst 78,60%.

“Ik ben echt ontzettend blij met hoe Dark heeft gelopen dit weekend”, steekt Riccardo Sanavio van wal.
“Het was voor hem de eerste keer dat hij drie dagen achter elkaar concours had, maar hij was de laatste dag nog net zo fit als de eerste. Het is een geweldig paard. Ik ben echt gek van hem. Het was ook liefde op het eerste gezicht vanaf het eerste moment dat ik hem ben gaan rijden. Ik geloof helemaal in hem en denk dat het een super paard voor de toekomst is. Met hoe het nu gaat kan ik alleen maar enorm dankbaar zijn.”

Op de muziek
Hans Peter Minderhoud, die de Italiaanse ruiter traint, voegt hier aan toe: “Vooral de Prix was heel mooi. In de Inter I was Dark iets minder sprankelend en verzameld. De Kür was ook echt heel goed en foutloos. Hij kan op geluid nog wel eens te enthousiast worden, maar nu bleef hij super bij de les en op de muziek lopen.”

Ingroeien
Over de verder planning vertelt hij: “Voorlopig zal hij hem nog wel een paar keer Lichte Tour starten. We zijn thuis al wel bezig met de piaffe en passage. Daar heeft hij hele mooie manieren voor, maar hij moet er nu nog meer ingroeien.”

Jeroen Okkema werd knap tweede in de Kür met Fair Diamond DHB (v. Farewell) met 72,53%. Robin van Lierop en Finja (v. Flatley) werden derde met 71,95%. Plaats vier was voor Patrick van der Meer en President’s First Apple (v. Vivaldi) met 71,33%.

Bekijk een stukje van de kür van Sanavio en Dark President:

 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook