Ga naar hoofdinhoud

Royal Dallas beste bij vijfjarigen

Dundee M, Sharon Loeffen
Sharon Loeffen hier met Dundee M Foto Melanie Brevink

Dit weekend werd de Stal van de Sande Dressuurtalent, een wedstrijd voor vier- en vijfjarige dressuurpaarden, verreden. Johan Rockx en Marian Dorresteijn beoordeelden de jonge talenten en Mara de Vries mocht de paarden overrijden in de finale. Gisteren was het de beurt aan twintig vijfjarigen. Met 170 punten ging de winst naar Royal Dallas die werd voorgesteld door Sharon Loeffen. 

De Royal Doruto-zoon kreeg achten voor zijn galop, gedragenheid en souplesse en een 8,5 voor algemene indruk. Mara de Vries vond Royal Dallas maar liefst een negen waard na het overrijden. Vorig jaar december wist deze combinatie ook al de Pluvinel-competitie te winnen.

Looplust en zitcomfort

Volgens Mara de Vries Sprong de winnaar er bovenuit: ”Hij had veel looplust en zitcomfort. Hij werd af en toe nog wel wat snel in zijn bewegingsafloop en ritme, maar dat heb ik persoonlijk liever omdat hij zo graag wil dan een traag paard.”

Negens

Slechts één puntje minder was er voor Italo (v. Fürstenball) gereden door Saskia van Es. De hengst kreeg voor zowel zijn draf als voor zijn gedragenheid en souplesse en negen. Deze Italo heeft erg veel sport in de moederlijn. Alle broers en zussen van Italo’s moeder Whitney lopen M of hoger in de sport, waarvan halfzus Ulissa succesvol Lichte Tour liep onder Benjamin Bakker. Mara de Vries: ”Italo was ook een heel fijn paard met drie goede gangen, maar voor mijn gevoel kwam hij nog te veel terug. Ik vond het bij hem moeilijker om hem achter erbij te houden en hem voor gesloten te houden.”

Overrijden

Inanda kreeg net als Italo 85 punten toegekend van Mara de Vries. De Rock Forever-dochter liep naar 164 punten met Marlou de Ruyter in het zadel. Ook Ipradin S (v. Don Tango B) uit de moeder van Guardian S mocht in de finale lopen, maar werd door Kim Koolen niet gestart. De merrie had een mooi constant punten lijstje vol met achten en met een negen voor haar draf.

Gedeelde vijfde

Zowel de tweede bezichtigingshengst Illusionist M als Isaluca la Haya kwamen op een eindtotaal van 77 punten. De Charmeur-zoon Illusionist werd voorgesteld door Nina van Mook. Voor de halfzus van o.a. Feloek la Haya en Houdini la Haya was gisteren de eerste keer dat ze van huis ging. Onder Olga Boucher liep de Apache-dochter naar een vijfde plaats.

Lees ook

http://www.horses.nl/sport/dimaggio-dochter-jadimi-leida-beste-vierjarigen/

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook