Ga naar hoofdinhoud

Spectaculaire start wereldbekerseizoen: Dufour verslaat Werth

Cathrine Dufour met Atterupgaards Cassidy. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Deense Catherine Dufour was vandaag te sterk voor dressuurkoningin Isabell Werth. Op de wereldbekerwedstrijd in Herning scoorde de Deense maar liefst 85,945% voor haar kür op muziek met Atterupgaards Cassidy (v. Caprimond). De combinatie stond daarmee unaniem bovenaan.

Werth reed Don Johnson Frh (v. Don Frederico) naar een gemiddelde van 83,755% en werd tweede. De derde plaats was voor Patrik Kittel met Delaunay OLD (v. Dr. Doolittle). De combinatie reed naar 81,095%. De wedstrijd in Herning is de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen.

Nederlandse inbreng

Voor Nederland reden Patrick van der Meer en Katja Gevers mee in de kür. Van der Meer reed een prachtige score van 75,560% met Zippo, en werd negende. Gevers kwam met Thriller (v. Gribaldi) uit op 73,840% en een elfde plaats. Ook de Deense Anna Zibrandtsen was van de partij. Met Arlando (v. Paddox) werd de jonge amazone zevende, dankzij een score van 76,945%.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Bron: Paardenkrant – Horses.nl

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook