Ga naar hoofdinhoud

Stephanie Beek rijdt Duitse premiehengst naar nieuw record

Update
Stephanie Peters, hier met Unlimited. Foto: Melanie Brevink
Stephanie Beek-Peters heeft Delamanga (v. Dr. Jackson D), die eerder werd gereden door de Duitse amazone Jana Freund, nu vier maanden onder het zadel. Op de Subtopwedstrijd in Schaijk reed Peters haar derde wedstrijd met de hengst en won de Prix St. Georges met een nieuw persoonlijk record van 68,36%. De elfjarige Delamanga werd op de Zuid-Duitse keuring in 2009 geprimeerd en uitgeroepen tot reservekampioen. 

Hoewel Stephanie Beek-Peters in haar proef een enorme stortbui over zich heen kreeg en volledig doorweekt was, kijkt ze met een goed gevoel terug op haar proef met Delamanga. “Ik had vandaag voor het eerst het gevoel dat hij een beetje beter door het basiswerk liep. Die stortbui was natuurlijk niet tof want daar gaan ze toch een beetje tegenin hangen. Daardoor hadden we wel nog wat dingetjes”, legt de amazone uit.

Helemaal happy

Het duo liet punten liggen bij de inzet van de serie om de drie, de laatste uitgestrekte galop en één pirouette was wat minder mooi. “Maar ik ben super blij dat Delamanga ondanks die stortbui toch zo knap door de proef liep en op mij vertrouwde. Ondanks de foutjes ben ik helemaal happy”, vervolgt Beek enthousiast die de verwachting heeft straks dik over 70 procent te kunnen scoren.

Focus op sport

Beek rijdt Delamanga, die met Doradus (mv. Lancer II) een goedgekeurde zoon heeft, voor zijn Duitse eigenaar. Die heeft besloten de hengst dit seizoen niet der dekking te stelling en te focussen op de sport. “Delamanga was op een andere manier gereden en in het begin moesten we even aan elkaar wennen. Maar nu zijn we echt een team aan het worden.”

Alles mee

De amazone omschrijft de hengst als een heel functioneel paard met drie goede basisgangen. “En hij is een plaatje om te zien”, voegt ze er lachend aan toe. “Verder kan hij goed schakelen en hoewel de series nog een beetje groenig zijn, springt hij hele mooie wissels. Het doel is om hem lekker verder op te leiden. De eigenaar heeft geen haast en we proberen door te werken richting de Grand Prix. Delamanga heeft echt alles mee en ik ben heel blij met hem.”

Rood en oranje voor Houtvast

Danielle Houtvast volgde met Entertainer (v. Jazz) met 66,51% op de tweede plaats. De amazone zadelde voor de Inter I Alfresco, ook een nazaat van Jazz, en noteerde de winnende score van 67,57%. Miranda Hoezen en Zappa (v. Tolando) werden tweede met 64,61%.

Grand Prix voor Rensen

In de Grand Prix was het oranje lint voor Nel Rensen. Ze reed haar zestienjarige Rocky (v. Royal Dance) naar 62,25%. Jose Veltman en de een jaar jongere Vaquesto (v. Riverman) noteerden exact dezelfde score en mochten de tweede prijs ophalen.

Lees ook:
Neelke van Kollenburg: ‘Nu nog iets meer uitschieters’

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.