Ga naar hoofdinhoud

Nathalie Vorenhout: ‘Ontzettend blij dat ze er weer staat’

Het waren een aantal maanden vol onzekerheid voor Nathalie Vorenhout, maar op de Subtopwedstrijd in Geesteren stonden de amazone en haar Friese merrie Anna van de Haffriehoeve er weer. De comeback van het duo werd beloond met 62,35% en de overwinning in de Intermédiaire II. De Grand Prix van Hippisch Geesteren werd met 72,23% gewonnen door Jean-René Luijmes en Sandreo-zoon Aswin.

“In januari heb ik nog een fijne wedstrijd gereden in Assen, maar daarna werd het alleen maar minder”, blikt Nathalie Vorenhout terug. “Anna heeft astma, dus haar luchtwegen zijn altijd wel een zorgenkindje. Ze liep echter een luchtweginfectie op. Daar is ze voor behandeld, maar na controle bleek het nog niet helemaal opgelost. We zijn haar wederom gaan behandelen en die kuur sloeg goed aan. Helaas bleken de bloedwaarden van haar astma veel te hoog.”

Energiek

Er volgende een lange revalidatieperiode. “Ik had er zo nu en dan best een hard hoofd in. Anna voelde slap en toonde niet meer haar oude vorm. Voor afgelopen weekend had ik me opgegeven voor Emmeloord, maar in aanloop daar naartoe voelde het alsof het te vroeg kwam en heb ik besloten toch niet te starten. Sinds afgelopen week is ze er weer. Ze voelde fit, energiek en vol power. Ik vroeg me af of het na zoveel maanden dan toch weer goed zou komen en besloot om te kijken of er ergens wedstrijd was.”

Passage beter dan tevoren

Vorenhout zag dat er in Geesteren concours was. “In de auto onderweg naar Geesteren zei ik nog dat ik het niet erg zou vinden als de eners zouden mislukken. Door haar mindere periode heb ik niet kunnen lessen en ik was allang blij dat ze weer fit aanvoelde. Voor de proef heb ik heel kort losgereden en in de ring was het gevoel goed. De passage heeft ze nog nooit zo mooi constant gedaan en de zigzag in galop en de pirouettes gingen onwijs fijn. De eners mislukten ook daadwerkelijk en de piaffe was te weinig.”

Alle tijd

De amazone hoopt dat de merrie haar goede vorm vasthoudt. “We weten inmiddels twee jaar dat ze astma heeft en daardoor moet je realistische beslissingen nemen. Als het te warm is of ze voelt in aanloop naar een wedstrijd niet goed, start ik ook niet. Met de overstap naar de Grand Prix heb ik geen haast, daar krijgt ze rustig de tijd voor. Ze is elf en onlangs heb ik haar zelf kunnen aanschaffen, dus die tijd kan ik nu ook rustig nemen. Ik ben gewoon ontzettend blij dat ze er weer staat.”

Grand Prix

Jean-René Luijmes heeft met Aswin een stijgende lijn te pakken en reed in Geesteren een knappe 72,23% bij elkaar. Dat leverde hem unaniem de overwinning op. Nars Gottmer stuurde de Jazz-zoon Dicaprio Swing met 68,10% naar de tweede prijs. De top drie in deze proef, die telt als selectie voor de Roelofsen Raalte Competitie, werd compleet gemaakt door Liseon Kamper-Bol. Zij behaalde met Valdez-dochter Dance Little Diamond 66,96%.

Sam Oudhof in vorm

De landenproef junioren en young riders werd in handicap verreden. Sam Oudhof zette de beste score neer. Met Apache-zoon Figaro R behaalde ze 65,83% en bleef daarmee en kleine anderhalve procent voor op Maud de Bruijn en Contango-zoon Don Tango B. Maybrett Schreur eindigde met Florijn H (v. Sandreo) op plaats drie. In de individuele proef ging de zege naar Margot Arkema. In het zadel van De Haarhof Gavaristo (v. Tango) kwam ze uit op 64,41%. Wendy Kuiken stuurde Victorie Boogie Woogie (v. Metall) naar 63,24%. Zoë Zwiggelaar kon met Fidarsi Rossi (v. Sergio Rossi) op plaats drie aansluiten.

Lees ook: Floor van Manen knalt naar 72% bij ZZ-Zwaar-debuut

Uitslag.

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook