Ga naar hoofdinhoud

Floor van Manen knalt naar 72% bij ZZ-Zwaar-debuut

Floor van Manen met Gregor. Foto: Melanie Brevink-van Dijk

Een beter debuut in het ZZ-Zwaar dressuur had Floor van Manen zich niet kunnen wensen. Op Hippisch Geesteren reed de jonge amazone haar Quaterback-zoon Gregor voor het eerst de ring in op dit niveau. In de eerste proef kwam ze met een veelbelovende score van 72,00% de ring uit. De tweede proef leverde het duo met 63,57% de derde prijs op. Daar ging Joyce Vegter met de overwinning aan de haal. De eerste proef van het ZZ-Zwaar telt als selectiewedstrijd voor de Roelofsen Raalte Competitie.

Floor van Manen kreeg de inmiddels achtjarige Gregor op driejarige leeftijd in eigendom. “Gregor was destijds nog niet zadelmak. Daarna hebben we hem definitief gekocht”, blikt de amazone terug. “Hij was in het begin best een eenkennig paard, maar door er veel aandacht aan te besteden is hij gegroeid tot wat hij nu is.”

Het complete plaatje

“Gregor is heel lief en in het werk erg fijn. Hij heeft een grandioze instelling. Hij wil altijd door en heeft veel go. Als ik het wat spannend vind en hij zelf ook, geeft hij toch juist dat stukje extra en zal me nooit laten zitten.” Van Manen vervolgt: “Eigenlijk heeft hij het complete plaatje. Hij heeft heel veel uitstraling en is prachtig om te zien. Vooral zijn draf is opvallend, hij kan goed klein, maar ook heel makkelijk verruimen. Daarnaast heeft Gregor veel sprong in zijn galop. De stap is misschien nog wel een aandachtspuntje. Als hij het spannend vind wil hij nog wel iets kort worden in de stap.”

Nieuwe klasse

Van Manen won in vrijwel alle klassen een kampioenslint met Gregor. “We zijn Drents kampioen geworden in het L2, M1, Z2 en afgelopen najaar in het ZZ-Licht. Voor de overstap naar het ZZ-Zwaar was ik desondanks wel wat zenuwachtig. Het is weer een stukje hoger en ik ben altijd wel benieuwd hoe het gaat.” Met de donkerbruine ruin heeft de amazone de nodige ambities. “Je weet natuurlijk nooit precies hoe het gaat, maar ik kijk graag hoe ver we komen. Ik denk zeker dat hij de kwaliteit ervoor heeft.”

Mentale begeleiding

In de training wordt Van Manen begeleidt door Loes Corsel. “We hebben een hele goede klik. Loes helpt me niet alleen met het rijden, maar ook mentale ondersteuning. Ik heb een stukje bevestiging nodig en vind het zelf lastig om de rust te bewaren. Dankzij Loes sta ik er sterker in. In de dressuur heb je een extra paar ogen op de grond nodig, het is echt teamwork.”

Vegter doet goede zaken

Met de Bretton Woods-dochter Gabana gaf Joyce Vegter haar visitekaartje af in Geesteren. Een week geleden debuteerde de achtjarige merrie op dit niveau, toen met een eerste en tweede prijs. Nu kon Vegter wederom een eerste en derde prijs aan haar palmares toevoegen. In de tweede proef behaalde ze met precies 70,00% een persoonlijk record. Met 67,71% miste ze in de tweede proef op een haar na haar tweede minimum score voor het NK Dressuur. In de eerste proef ging de tweede prijs naar Corinda Luttjeboer. Leonie Scheerder mocht in de tweede proef het rode lint in ontvangst nemen.

Bruntink zet zegereeks voort

Vai Bruntink blijft succesvol in de ring. Met KWPN-hengst Cum Laude won ze de Prix St. Georges, eveneens selectie voor de Roelofsen Raalte Competitie. Met 73,24% was ze net een maatje te groot voor Olga Boucher, die met Krack C-zoon Houdini La Haya 71,77% bij elkaar reed. Annemieke Vincourt deed goede zaken in de Prix. Zij reed Spielberg-dochter Diede Dieni met 70,07% naar de derde prijs en Ampère-dochter Fimosa met 68,31% naar de vijfde prijs. Daar tussenin vestigde Engie Kwakkel zich.

Inter I voor Kwakkel

Een week geleden won Engie Kwakkel de Intermédiaire I in Emmeloord en won deze proef ook in Geesteren. Met Uphill-zoon Custom Zadels Eyecatcher behaalde ze 68,24% en nam daarmee vijf procent voorsprong op Corinda Luttjeboer en Vivaldi-zoon Da Vinci Sollenburg DC. De top drie in deze proef werd compleet gemaakt door Linda Verwaal met Effect Rhythm (v. Jazz).

Lees ook: Nathalie Vorenhout: ‘Ontzettend blij dat ze er weer staat’

Uitslag.

Bron: Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook