Ga naar hoofdinhoud

Topscore voor Daphne van Peperstraten en Greenpoint’s Cupido in LT-debuut

Daphne van Peperstraten met Greenpoint's Cupido Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Daphne van Peperstraten en Greenpoint's Cupido waren zondag op de Subtopwedstrijd in Houten echt een klasse apart in de Prix St. Georges. Met hun score van 76,03% stonden ze niet alleen op eenzame hoogte in de Lichte Tour, het was ook nog eens de hoogste score van de dag én een persoonlijk record voor het duo. "Heel gaaf om zo'n team te zijn met je paard", vertelde Van Peperstraten na haar proef.

“Ik had het er gisteren nog over hoe bijzonder het is als je een nieuw paard hebt en het is zo’n goede match”, aldus Van Peperstraten, die na een zeer succesvol 2018 ook in 2019 heel goed op dreef is met de Johnson-zoon.

Lichte Tour

“Ik heb de Prix bij de Young Riders natuurlijk wel al gereden, maar dit was de eerste keer Lichte Tour voor ons”, vertelt de achttienjarige amazone over de wedstrijd van vandaag. “De proef ging echt heel goed. Hij was constant en het was heel harmonieus. Het was eigenlijk een hele mooie  cijferlijst, waarbij ik 8,5’en en negens kreeg voor de series, de pirouettes en het binnenkomen  en waar verder vooral zevens en achten op staan.”

Altijd goed

“Met Cuup gaat het thuis ook eigenlijk elke dag goed. Ik heb nooit het gevoel als ik afstap dat ik een oplossing ergens voor moet vinden. Natuurlijk heb je wel eens iets waarvan je denkt ‘dat kan beter’, maar we begrijpen elkaar eigenlijk altijd, dat is echt heel bijzonder.”

Struikeltje

“Als ik nou echt heel erg kritisch ben dan zat er een klein dingetje in de proef vandaag dat minder was, maar het mag echt bijna geen naam hebben. Hij schrok een keertje in een galop-appuyement en daardoor had ik een struikeltje, maar hij ging direct daarna weer goed verder. Bij een van de juryleden kreeg ik daar zelfs nog een 7,5 voor met het commentaar erbij dat er iets spanning was”, vervolgt Van Peperstraten. “En onderaan het protocol had de jury ook geschreven dat ze erg had genoten van de proef en dat is natuurlijk altijd leuk.”

Young Riders

Nu Van Peperstraten ruim 76% heeft gereden in de Lichte Tour, gaat ze zich weer helemaal op de Young Riders concentreren. “Ik heb het eigenlijk alleen gedaan omdat ik met Hotmail gelijk in het ZZ-Zwaar mag starten als ik Lichte Tour ben en omdat het toevallig goed uitkwam. We hebben nu ook gelijk weer een keer outdoor gestart voordat we naar Zeeland gaan deze maand. Voor mij ligt de focus nu weer echt op de Young Riders en ik zou natuurlijk graag een teamplek hebben voor het EK later dit jaar.”

Top drie

Vera van Verre mocht met Change Faith (v. Valdez) het rode lint in ontvangst nemen. Het paar kreeg 67,21% voor hun PSG-proef en bleef daarmee net voor Cindy Schelvis, die met Zidane (v. Sunny Boy) uitkwam op 66,25%.

Zware Tour

Jeanine Nekeman was met Vlingh de onbetwiste winnares in de gecombineerde Zware Tour. De  amazone kreeg 66,15% voor haar U25-proef met de Flemmingh-zoon waarmee ze deze maand al haar derde overwinning op rij boekte. “Met Vlingh vandaag weer de U25 gewonnen!! Weer de eerste keer buiten en hij was lekker fris”, liet de amazone na afloop weten. “Hij sprong alleen om in de dubbeltellende pirouettes om en we hadden nog wat kleine foutjes, maar met dan nog steeds 66% heel tevreden.” Het rode lint was voor de Russische Elizaveta Orekhova met Don Dramatic (v. Dramatic), die 61,52% kreeg van de jury.

Uitslag

Lees ook:
Floor van Kempen: ‘Dit had ik ook niet durven dromen’

Bron: Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook