Ga naar hoofdinhoud

Theodora Livanos (15) blijkt nieuwe amazone van Winston

Exclusief
Winston, hier nog onder Stephanie Kooijman. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Winston (v. OO Seven), het voormalige Grand Prix U25-paard van Stephanie Kooijman, werd in oktober naar het buitenland verkocht. De nieuwe eigenaren wilden toen nog anoniem blijven. Nu blijkt dat de jonge Griekse amazone Theodora Livanos de teugels heeft overgenomen.

Stephanie Kooijman moest door privéomstandigheden de beslissing nemen om de door haar zelf opgeleide Winston te verkopen. “Ik ben heel blij dat hij bij Theodora zo goed terecht gekomen is. Daar kan je alleen maar van dromen”, vertelt Kooijman aan Paardenkrant-Horses.nl.

Groot gemis

De nieuwe combinatie is nog niet op concours geweest. “Theodora was erg druk met school maar gaat hem binnenkort op wedstrijd uitbrengen. Ze richt zich op een carrière bij de junioren en hoopt het hoogst mogelijke te behalen met Winston. Voor mij blijft het een groot gemis maar hij heeft het daar fantastisch. Ik krijg bijna wekelijks foto’s en filmpjes, echt heel leuk om te zien.” Kooijman is van plan deze maand haar voormalige troef te gaan bezoeken.

Internationale carrière

De Griekse Theodora Livanos (15) woont in Zwitserland en is internationaal actief bij de pony’s en junioren. Met de pony Cognac IX (v. FS Charmbertin) reed ze afgelopen zomer op het EK in Aarhus. Bij de junioren startte de amazone Zidano (v. Universo), een twaalfjarige Lusitano, internationaal in Roosendaal en Athene. Begin juni werd de KWPN’er Delgado (v. Oscar) aan Livanos verkocht. Deze achtjarige ruin liep eerder succesvol onder Bart Veeze.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.