Ga naar hoofdinhoud

Van der Heijden: ‘We kunnen nog klimmen in klassement’

Maarten van der Heijden is na het plotselinge vertrek van Rien van der Schaft twee weken voor de Wereldruiterspelen aangesteld als ad-interim chef d'équipe van de dressuurruiters. In een persbericht van de KNHS laat hij weten, in tegenstelling tot Hans Peter Minderhoud, dat er nog wel wat meer in zit voor Nederland dan de voorlopige vijfde plaats. 

Over Cennin en Madeleine Witte-Vrees zegt Maarten van der Heijden: “Madeleine heeft één van haar beste proeven van het het seizoen neergezet. De stap was prachtig en Cennin liet een sterke galopreprise zien. Alleen in piaffe had hij iets meer opgericht mogen blijven.”

Pas de zesde Grand Prix

Over Glock’s Dream Boy en Hans Peter Minderhoud zegt de ad-interim chef d’équipe: “Hans Peter had ook een sterk gereden proef met veel afdruk en schwung.Helaas had hij twee fouten die hem punten hebben gekost. Maar de piaffe, passage en appuyementen waren weer heel mooi. We moeten ook niet vergeten dat het pas de zesde Grand Prix is van dit paard.”

Verschil met Groot-Brittanië en Verenigde Staten is klein

Maarten van der Heijden: “Het verschil met de Britten en de Amerikanen is klein. Als Emmelie en Edward morgen hun gebruikelijke niveau kunnen laten zien, kunnen we nog klimmen in het klassement.”

Bron: KNHS

Eén reactie op “Van der Heijden: ‘We kunnen nog klimmen in klassement’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook