Ga naar hoofdinhoud

‘Verboort verzweeg Zygrande bij schuldsanering’

Exclusief
Foto Lonneke Ruesink
Een nieuwe wending in de rechtsstrijd om het Grand Prix-dressuurpaard Zygrande le Coupied. Theo Verboort, aan wie dressuuramazone Ceylan Avinal het paard voor aanstaande vrijdag terug moet geven, is enkele jaren geleden failliet verklaard en maakt momenteel gebruik van de wet schuldsanering natuurlijke personen. Het faillissement is omgezet in schuldsanering en er is een bewindvoerder benoemd.

In het kort geding deelde de advocaat van Theo Verboort afgelopen maandag mee dat de schuldsanering niet is beëindigd. Dit was reden voor de advocaat van Ceylan Avinal, mr Gea Stibbe, om daags na het kort geding contact op te nemen met de curator en de bewindvoerder.

Zygrande ontbreekt op boedellijst

Uit het gesprek met de curator volgde nieuwe informatie: “Opmerkelijk genoeg bevond zich geen paard op de lijst van vermogensbestanddelen inzake het faillissement van de heer Verboort”, aldus mr Stibbe. “De curator was dus niet eens op de hoogte van het feit dat de heer Verboort een paard zou bezitten. Dit faillissement is in mei 2013 omgezet in schuldsanering. De bewindvoerder wist pas veel later dat er een paard tot de boedel behoort. Bij overname van de zaak was hem dit niet bekend. Het paard bevond zich niet op de boedellijst.”

Faillissementsfraude

”Dit houdt in dat Ceylan het paard niet kan teruggeven aan Verboort in persoon zonder mee te werken aan faillissementsfraude cq schuldsaneringsfraude”, zegt mr Gea Stibbe die Ceylan Avinal bijstaat. Mr Stibbe heeft zich met een brief gewend tot de bewindvoerder in de schuldsanering van Verboort. Een officiële klacht is ingediend. De bewindvoerder heeft zich met deze klacht gewend tot de rechter-commissaris.

“Ik ben in overleg met de rechter-commissaris”, zegt mr Stibbe. “Als Zygrande terug moet, dan moet hij terug naar de boedel, niet naar meneer Verboort.”

Standpunt rechter-commissaris

Mr Stibbe: “Onder deze omstandigheden kan Ceylan Avinal niet worden gedwongen om het paard aan Verboort af te staan. Eerst dient er een duidelijk standpunt van de rechter-commissaris en de bewindvoerder te komen.”

Nieuwe wanhoopspoging

Volgens de advocaat van Verboort, mr Danny Nomen, is het beroep van Ceylan Avinal op de failliete status van Verboort ‘een nieuwe wanhoopspoging om te voorkomen dat ze het paard moet teruggeven’. Volgens Nomen waren de bewindvoerder van Verboort en de rechter-commissaris op de hoogte van het bestaan van het zeer waardevolle dressuurpaard Zygrande le Coupied.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “‘Verboort verzweeg Zygrande bij schuldsanering’

  • marcel dufour

    “Volgens Nomen waren de bewindvoerder van Verboort en de rechter-commissaris OP DE HOOGTE VAN HET BESTAAN van het zeer waardevolle dressuurpaard Zygrande le Coupied.”

    Wat nog steeds geen fluit zegt over het gegeven of de curator wist dat Verboort de eigenaar was.
    Ik bedoel maar, ik weet van het bestaan van Big Star maar toch is die niet van mij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook