Ga naar hoofdinhoud

Verzette subtopwedstrijd Koudum maakt deelnemers gelukkig

In verband met de hitte van vrijdag besloot de organisatie van de subtopwedstrijd in Koudum om de wedstrijd naar zaterdagavond te verplaatsen. "Een hoop extra werk", aldus Tineke de Vries van de Morraruters, "maar toch mooi geslaagd." Doordat de wedstrijd werd verzet, konden een aantal deelnemers die zich hadden afgemeld vanwege de warmte, alsnog zaterdag aan de start verschijnen. 

Nathalie Vorenhout zette met Anna Van De ‘haffriehoeve’ (v. Rindert 406) het beste resultaat neer van de dag. In de Intermédiaire I reed Vorenhout 67,28% bijeen, wat haar op een voorsprong zette van bijna 5%. Sabien Mollema werd hier namelijk tweede met Bubbles (v. United) met 62,35%.

Alta aan zet

In de Prix St. Georges zegevierde wederom een Fries. Loadewyk 431 (v. Tsjerk 328), die we onder meer kennen als het voormalig Lichte Tour-paard van Ingeborg Klooster, liep onder Kim Pernilla Alta naar de winnende score van 63,97%. Mollema viel nu net buiten de prijzen. Ze behaalde een score van 63,68% en werd daarmee tweede.

In het ZZ-Zwaar viel Alta wederom in de prijzen. Ze werd nu tweemaal tweede met Roos Stables Emit met alleen in de eerste proef net een winstpunt, in de tweede proef kwam ze uit op 59,86%. In beide proeven ging het oranje lint naar Annigje Tolman met Woodstock. Haar proeven werden gewaardeerd met 61,21% en 61%.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook