Ga naar hoofdinhoud

Wereldbekerzege met nipt verschil naar Cornelissen

Een staande ovatie, die kreeg Edward Gal na zijn Kür op muziek met Glock’s Undercover. Maar de overwinning in de Reem Acra Wereldbekerwedstrijd tijdens Indoor Brabant ging toch naar Adelinde Cornelissen en Jerich Parzival, die hun Kür-primeur beloond zagen met 85,90%, slechts 0,8% meer dan het aanstormende duo Gal/Undercover.

Alles zag er zo simpel en lichtvoetig uit in het fascinerende optreden van Edward Gal en zijn ijverige en gehoorzame Ferro-zoon Undercover. Na een foutloos en imponerend optreden kwam het publiek spontaan uit de blauwe kuipstoelen om het duo te belonen met een ovatie. Maar met een veel hogere moeilijkheidsgraad ging de overwinning toch naar de grote favoriet. Adeline Cornelissen stuurde een zeer fris ogende Parzival met een foutloze Kür naar 85,90%.

De derde plaats was na een heel wat minder harmonieus optreden voor Isabell Werth en Don Johnson (79,475%), gevolgd door Patrik Kittel en Scandic, die door wat kleine foutjes op 78,650% uitkwamen.

Heel knap legde Laurens van Lieren met Wellnetta beslag op de zesde plaats (75,575%), gevolgd door een eveneens sterk rijdende Marlies van Baalen met BMC Miciano (75,10%). Stephanie Peters leverde met Unlimited een topprestatie door de enigszins geschrokken Jazz-zoon op 72,775% en de tiende plaats te laten eindigen.

Bondscoach Wim Ernes was zeer te spreken over de prestaties van de Nederlandse ruiters in de wereldbeker wedstrijd. “Cornelissen en Gal reden alle twee werkelijk top, maar ik wil de lijn graag doortrekken naar ook een combinatie als Laurens van Lieren. “Alle combinaties hebben ten opzichte van de laatste wedstrijd weer progressie geboekt en ze worden steeds beter op hun eigen niveau. Maar ook daaronder reed Danielle Heijkoop met Siro fantastische wedstrijden. Ik heb haar geadviseerd om te stoppen met de Rabobank Future Cup wedstrijden en de overstap te maken naar de Grand Prix en dat heeft ze fantastisch opgepakt. Tijdens de KNHS Indoor Kampioenschappen twee weken geleden presteerde ze al heel goed, maar hier deed ze er nog een schepje boven op”, aldus Ernes.

Bron: Horses.nl / KNHS

Lees ook