Ga naar hoofdinhoud

Werth verslaat Minderhoud in WB-Grand Prix

Update
Isabell Werth en EmilioFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Aan de hegemonie van Isabell Werth lijkt geen einde te komen. Met diverse paarden presteerde ze in het wereldbekerseizoen sterk en ook in de Grand Prix op Indoor Brabant was het de Duitse amazone waar geen enkele andere combinatie tegen opgewassen was. Na een sterk optreden hield Werth Hans Peter Minderhoud met Glock's Flirt (v. Florestan I) van de overwinning weg. Zij streken uiteindelijk het tweede prijzengeld op.

Exact 80% bedroeg de score van Werth en Emilio 107 (v. Ehrenpreis), die als laatsten de ring betraden. Het was met name in de passages en piaffes waar het duo hoge ogen gooide. Ook voor de pirouettes konden de juryleden negens kwijt. Met bijna drie procent voorsprong was het een uitgemaakte zaak wie vandaag de zege opeiste.

Constante proef

Hans Peter Minderhoud zag 77.020% op het scorebord verschijnen en werd daarmee tweede. De houder van de wereldbeker werd door vier van de vijf juryleden op de tweede plek gezet, alleen de jury bij C had niet meer dan een vierde plek in gedachte voor het optreden. Met een constant gereden proef bleef hij voor op Jessica von Bredow-Werndl met Zaire-E (v. Son de Niro). Deze combinatie noteerde 75.500%.

Nederlandse combinaties blijven achter

Madeleine Witte-Vrees maakte begin dit jaar haar wedstrijd-rentree met Wynton en noteerde vandaag 71.920%  waarmee ze de zesde plek bezette. Edward Gal en Glock’s Voice (v. De Niro) reden vandaag niet hun sterkste proef en bleven op 71.240% en een achtste plek steken.

Katje Gevers en Thriller (v. Gribaldi) eindigde als laatste Nederlandse combinatie in de top tien, zij werden negende. Seth Boschman en Bono (v. OO Seven) en Jeannette Haazen en Dabanos d’04 belandden op respectievelijk de twaalfde en vijftiende plek.

Bekijk hier de winnende rit van Werth:


Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook