Amanda Derbyshire: 'Luibanta BH is gewoon het fijnste paard' - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Amanda Derbyshire: ‘Luibanta BH is gewoon het fijnste paard’

Amanda Derbyshire en Luibanta BH. Foto © Sportfot
In de elfde week van het Winter Equestrian Festival in Wellington was Amanda Derbyshire met haar toppaard Luibanta BH (v. Luidam) de beste in de Challenge Cup. De Britse kwam als laatste in de barrage met de elfjarige merrie en dook bijna een seconde onder de tijd van Martin Fuchs en Chica BZ (v. Canturano I). Derbyshire begint in Wellington op stoom te raken, vorig weekend won ze met Roulette BH (v. Moschino) de 3* Grand Prix.

Amanda Derbyshire was met de Ierse merrie Luibanta een van de twaalf foutlozen over het parcours gebouwd door Olaf Petersen. Derbyshire: “Toen ik het parcours liep dacht ik ‘wow, het is dik vandaag!’, maar het was toch voor iedereen fijn te rijden.” Uiteindelijk vertrokken tien combinaties in de barrage en de Britse moest als laatste van start.

Lucas Porter snelste vierfouter

Lucas Porter liet als eerste zien hoe snel de barrage gereden kon worden. Met Diamonte Darco (v. Unbelievable Darco) snelde hij in 40,28 seconden over de finish. Maar de leerling van Jeroen Dubbeldam kreeg een balk. Het leverde Porter uiteindelijk de vierde plaats op als snelste vierfouter.

Fuchs neemt leiding over

Martin Fuchs nam de leiding stevig in handen met de in Nederland bij L.J.C. Berben gefokte Chica B Z. De Zwitser reed even na Porter een vlotte foutloze ronde (42,72 seconden) met de tienjarige merrie van Canturano I en dat bleek voor de ruiters na hem een opgave om dat te verbeteren.

Vincenzo-zoon Balintore

De Canadese Susan Horn stuurde als voorlaatste de door de J.D. Noeverman in Ommen gefokte Balintore (v. Vincenzo) op safe rond. Horn liet alle balken in de lepels maar was acht seconden langzamer dan Fuchs. Amanda Derbyshire sloot de de Challenge Cup af in de winnende tijd op Luibanta. Haar tijd was 41,81 seconden, bijna een seconde sneller dan Martin Fuchs.

‘Niet te gretig worden’

“Op de laatste lijn had ik nog een galopsprong meer”, zei de Britse. “Tot op dat punt was ik nog nul en dacht ‘niet te gretig worden’. Ik deed wat ik had gepland en dat bleek gelukkig voldoende.” Haar WEG-paard Luibanta kreeg alle credits van Derbyshire: “Ze kijkt altijd naar de volgende sprong, ze is zo behendig en licht te rijden. Ze is gewoon het fijnste paard waarmee je kunt werken.”

Klik hier voor de uitslag.

Bron Persbericht

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook