Ga naar hoofdinhoud

Tweede GCL-zege op rij voor Shanghai Swans

GCL of Mexico City - Team Shanghai Swans - Daniel Deusser met Calisto Blu en Peder Fredricson (SWE) met H&M Christian K Foto: .Stefano Grasso/GCL

In Mexico stond dit weekend de tweede etappe in de Global Champions Tour op het programma en Shanghai Swans pakte net als in Doha begin maart de zege in de teamcompetitie. Scott Brash was met Hello Mr President (v. Comme d'Api Jr) oppermachtig in deze omloop en Maikel van der Vleuten zorgde met de derde plek met Dana Blue (v. Mr. Blue) voor het beste Nederlandse resultaat.

Brash kwam foutloos aan de finish met de tienjarige ruin en was met 60,75 seconden zowat vier seconden sneller dan de rest van de concurrentie. De dag ervoor schreef het duo ook al de overwinning in een 1,50m-rubriek op zijn naam.

Individueel

Beezie Madden maakte met Darry Lou (v. Tangelo van de Zuuthoeve) geen deel uit van een van de teams en reed in deze rubriek mee om zich te kwalificeren voor de GCT-Grand Prix, die later op de avond werd verreden. De Amerikaanse amazone klokte 64,38 seconden met de goedgekeurde KWPN-hengst en eindigde daarmee op de tweede plaats. Madden was op haar beurt goed anderhalve seconde sneller dan Van der Vleuten en de schimmelmerrie, die in 66,01 seconden over de streep galoppeerden. Van der Vleuten was daarmee een fractie sneller dan Peder Fredricson met H&M Christian K (v. Namelus R), die met zijn team Shanghai Swans de teamcompetitie won.

Teams

Shanghai Swans en Hamburg Diamonds kwamen beiden met drie foutloze ritten en een springfout rond, alleen liep team Hamburg Diamonds daar ook een tijdfout bij op. Shane Sweetnam zette één foutloze ronde neer voor Shanghai Swans en Peder Fredricson bleef met twee paarden foutloos. Alleen Daniel Deusser kreeg vier strafpunten met Calisto Blue (v. Chacco Blue). Na afloop zei de Duitse ruiter: “Het was echt een ander team in vergelijking met Doha. De verwachtingen zijn hoog dit seizoen en we hebben een sterk team. Ik heb ook veel vertrouwen in dit team.”

Bart Bles

Bart Bles, die dit jaar voor het eerst deel uitmaakt van een van de GCL-teams, zette met Israel v.d.Dennehoeve (v.  Thunder van de Zuuthoeve) twee foutloze ritten neer voor Hamburg Diamonds. Zijn teamgenoot Simon Delestre kwam een keer foutloos rond met Uccello de Will (v. Marlou des Etisses) en een keer met vijf strafpunten.

Tussenstand

Met de twee overwinningen op zak gaat Team Shanghai Swans heel stevig aan de leiding. Per overwinning heeft het team behalve bijna 30.000 euro ook dertig punten verzameld. Daarmee is het gat tussen Shanghai Swans en New York Empire en St Tropez Pirates, de teams op de tweede plaats, nu 25 punten.

Uitslag individueel
Uitslag teams
Tussenstand

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook