Ga naar hoofdinhoud

Dubbeldam snelt naar podium 1,40m Jumping Amsterdam

Jeroen Dubbeldam met Roelofsen Horse Trucks Gioia van het Neerenbosch Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op Jumping Amsterdam werd vanmiddag een 1,40m direct op tijd verreden, welke op naam kwam van de Belgische amazone Celine Schoonbroodt-de Azevedo. De Portugees Rodrigo Giesteira Almeida werd tweede en Jeroen Dubbeldam pakte een derde plaats.

Als 15e starter zette Dubbeldam met Roelofsen Horse Trucks Gioia van Neerenbosch (v.Nagano) een tijd neer van 60,95 en stond geruime tijd aan de leiding. Tot de Belgische Celine Schoonbroodt-de Azevedo met Venus de l’Eyre (v.Quick Star) binnen reed. De amazone dook met haar 60,36 seconden onder de tijd van Dubbeldam en greep de overwinning.

Nederlanders

De tweede plaats leek voor Dubbeldam binnen handbereik. Als één na laatste starter deed Almeida met Hassan van de Wittemoere (v.Contact vd Heffinck) nog een goede poging de overwinning binnen te halen. Met zijn 60,80 kwam de stalruiter van Loewie Joppen net tekort en werd tweede. Dubbeldam schoof een plaats op en eindigde als derde. Willem Greve werd zesde (Faro), Bart Bles achtste (Comino), Kim Emmen negende (Farah), en zoon en vader Maikel (Idi Utopia) en Eric van der Vleuten (Snoes) eindigden als elfde en twaalfde.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook