Ga naar hoofdinhoud

Marten Luiten wint U25-rubriek op Jumping Amsterdam met 72,051%

Marten Luiten met Fynona. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De eerste prijs voor Nederland is binnen op Jumping Amsterdam: met 72,051% won Marten Luiten de U25-Grand Prix, de openingsrubriek van het concours dat door corona twee jaar van de kalender was verdwenen (2021 en 2022).

Luiten kwam met Fynona (v. Ampère) op 72,051% en kwam daarmee bovenaan te staan. 71,624% (en een tweede plaats) was er voor de Deense Thea Bech met Dionisos (v. Spielberg). De derde combinatie die boven de 70% scoorde was weer een Nederlandse: Jessica Poelman met Chocolate Cookie RDP (v. Johnson) met 70,855%. Voor Nederland reden ook Zoe Kuintjes en Thalia Rockx (met de 21-jarige! Verdi de la Fazenda), die uitkwamen op de 5e (69,402%) en 6e (68,633%) plaats.

In totaal telde de rubriek negen deelnemers, daarvan werd er eentje uitgebeld.

Uitslag

Bron: Horses.nl

3 reacties op “Marten Luiten wint U25-rubriek op Jumping Amsterdam met 72,051%

 • JannekeJ

  Moet dit paard niet met meer lengte in de hals voorgesteld worden? Ik verbaas me eigenlijk over wat ik zie in het filmpje i.c.m. de score. Wellicht heb ik er te weinig verstand van.

 • Konan

  Vrees idd het laatste! Deze ruiter is het schoolvoorbeeld van alle opkomende jonge ruiters in heel Nederland! Zijn proeven zijn ongedwongen en ontspannen, ze zijn een genot om naar te kijken! Als iedereen in ons landje zouden rijden zoals hem, hebben we ook minder last van de fanatieke paarden welzijnsactivisten! Ik zeg: niets meer aan doen!

 • Sjak Arts

  Konan, JannekeJ heeft er zo te zien veel meer kijk op dan u.
  Als u dit erg goed vindt begrijpt u helaas niet wat er in art. 401 FEI, Object and General Principles of Dressage, bedoeld wordt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.