Ga naar hoofdinhoud

Janneke Boonzaaijer met een foutloze proef naar de voorlopige 21ste plaats

Janneke Boonzaaijer met Champ de Tailleur Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Janneke Boonzaaijer eindigde zojuist met Champ de Tailleur (v. Quidam de Revel) haar Olympische dressuurproef met 67.05% (-33.00). Het betekent voor de debutanten op de Spelen in Tokio een voorlopige 21ste plaats. Na twee derde van de combinaties heeft de Brit Oliver Townend met Ballaghmor Class (v. Courage II) nog steeds de leiding in handen met -23.60. In het landenklassement staan de Britten stevig op de nummer één positie.

De 24-jarige Janneke Boonzaaijer begon met haar veertienjarige KWPN’er Champ de Tailleur goed aan haar proef. Voor de uitgestrekte draf kwam een 8 en twee 7-vens op haar protocol. In de zijgangen toonde de zoon van Quidam de Revel wel iets spanning, maar kwam er goed doorheen. In de galoptour kwamen er meer 7-vens op het protocol, onder meer voor de mooie wissels en de uitgestrekte galop. De drie juryleden gaven haar 66.6%, 67.5% en 67.1% wat een gemiddelde van 67.05% en -33.00 punten opleverde. Boonzaaijer deelt haar 21ste plaats met de Amerikaan Doug Payne en Vandiver (v. Windfall).

TeamNL kijkt gespannen toe naar verrichting Janneke Boonzaaijer Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Britten sterk met eerste en vierde plaats

Uit de tweede groep van vandaag meldde zich Laura Collett met London 52 (v. Landos) in de top van het klassement. Collett scoorde -25.80, goed voor de vierde plaats en verstevigde de eerste plaats van de Britten in het landenklassement. Alex Hua Tian met Don Geniro (v. Don Kennedy) en Julia Krajewski met Amande de B’Neville (v. Oscar des Fontaines) behouden na dag één hun voorlopige tweede en derde plaats.

Duitsers zakken naar vijfde plaats in landenklassement

In het Landenklassement liepen de Duitsers schade op door de bepaald niet foutloze proef van Sandra Auffarth en haar Viamant du Matz (v. Diamant de Semilly). Auffarth staat met -34.10 op de voorlopige 27ste plaats. De Duitsers staan in landenklassement nu vijfde achter de Britten, Zweden (met 71%+ proeven van Louise Romeike met Cato 60 en Therese Viklund met Viscera), Japan (derde) en China (vierde).

Morgen komen Merel Blom en The Quizmaster (v. Albaran xx) in actie. Ze start als vierde om 1:48 uur Nederlandse tijd.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook