Ga naar hoofdinhoud

4 paarden uit PS-veiling naar Nederland, Van Uytert koopt Totilas-zoon voor 65.000 euro

Tamino (v. Totilas) - Foto: PS Online

Online verkopen kan zeker lucratief zijn. Dat bewijst Paul Schockemöhle eens te meer. Op zijn PS Online Veiling werden 18 tweejarige hengsten voor gemiddeld 28.639 euro verkocht (omzet: 515.500 euro). Vier tweejarige hengsten komen naar Nederland. De duurste van die vier, Tamino (Totilas x De Niro x Sir Donnerhall I), werd aangeschaft door Joop van Uytert. De hengst zal worden voorgesteld op de Mecklenburger keuring en komt daarna hoogstwaarschijnlijk naar de KWPN keuring.

Met die 65.000 euro was Tamino niet de topper van de veiling. Die eer was weggelegd voor een springhengst. Cornet’s Toulon (Cornet Obolensky x Toulon x Grannus) werd voor 71.500 euro naar de Verenigde Staten verkocht.

Vier naar Nederland

Naast Tamino zijn ook Fabrice (For Romance I x Don Schufro x Sandro Hit) voor 42.500 euro, Cornet’s Cento (Cornet Obolensky x Cento x Latus) voor 32.000 euro en Christian’s Cash (Christian x Cash and Carry x Acobat II) voor 22.000 euro verkocht naar Nederland.

Bekijk hier de gehele collectie (met prijzen)

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook