9,5 gemiddeld voor Secret in 14-dagentest Exclusief

Secret (v. Sezuan) - Foto: Christina Beuke

De driejarige Sezuan-zoon Secret, de hit onder de dressuurpaardenfokkers dit jaar, heeft zijn 14-dagentest in Schlieckau met succes beëindigd. Met een 9,5 gemiddeld voor de dressuuronderdelen slaagde hij ruimschoots. Hij kreeg onder andere een 10 voor de rittigkeit (van zowel de jury als de testruiters) en een 10 voor de galop. 

Verder kreeg de zwarte hengst van Gestüt WM een 8,5 voor de stap, een 9,5 voor de draf, een 9,25 voor het interieur, een 9 voor het karakter/temperament en een 9,5 voor de instelling. Voor het vrijspringen kreeg hij een 5. Zijn totaalgemiddelde kwam uit op een 8,23.

Goedgekeurd

Daarmee is de hengst, die tot op heden nog niet was goedgekeurd maar al wel aan de lopende band merries dekte, nu goedgekeurd in Oldenburg en erkend door Westfalen en het DSP.

Quantensprung-zoon Quantissimo naar 8,4

Omdat de test in Schlieckau er eigenlijk een was voor springhengsten, had Secret niet zo veel concurrentie. De voor 200.000 euro op de Hannoveraanse keuring in Verden verkochte Quantissimo (Quantensprung x Distelzar) kwam met een 8,4 als dressuurgemiddelde nog enigszins in de buurt.

Escurio (Escolar x De Kooning) – in de eerste twee generaties net zo gefokt als Kees van den Oetelaars Elton – kwam uit op een dressuurgemiddelde van 8,05. Daarmee slaagde hij nipt, het totaalgemiddelde van 7,65 hield ook niet over.

Twee andere dressuurhengsten haalden het niet: Don Da Vinci (v. Don Index, 7,3 totaal/7,34 dressuur) en Sundance (v. San Amour, 7,25/7,45).

Quantissimo:

Klik hier voor de catalogus
Klik hier voor de uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.