Ga naar hoofdinhoud

In Beeld: Heren van stand

Fotoserie
Kees van den Oetelaar
Vier springhengsten die hun sporen ruimschoots verdiend hebben in de fokkerij werden vanmiddag in het zonnetje gezet op de KWPN Hengstenkeuring. En Kees van den Oetelaar, die de sjerp van de afwezige preferent verklaarde Verdi TN omgehangen kreeg. Jacquelien van Tartwijk maakte een fotoserie van de huldiging van de nieuwe predicaathengsten, dat waren er nog nooit zoveel in één jaar. Bekijk ze hieronder. 

De fokker van Berlin (v. Cassini I), Josef Unkelbach kwam samen met Elmar Pollmann-Schweckhorst speciaal uit Duitsland om de huldiging voor het preferentschap van zijn fokproduct mee te maken. Felicitaties en bloemen waren er ook voor Wim van der Leegte, die Berlin in de executieveiling van Stal Eurcommerce kocht om hem zo te behouden voor de Nederlandse fokkerij.
Kees van den Oetelaar nam als mede-eigenaar de sjerp in ontvangst voor Verdi TN. Eerder vandaag besloot Henk Nijhof senior om de preferente hengst thuis in Geesteren te houden vanwege de afwijzing van Classico TN (v. Cornet Obolensky) in de tweede bezichtiging.
Harley VDL (v. Heartbreaker) had een topjaar bij het KWPN: hij leverde maar liefst drie verrichtingstoppers. Twee (ex-aequo) in het voorjaar en nog eentje in het najaar. Familie Van de Lageweg en fokker Martien van der Bruggen werd betrokken bij de huldiging van de nieuwe preferente hengst. Als kers op de taart leverde Harley VDL dit jaar de reservekampioen van de keuring: cat.nr 205 Karaldo (mv. Chin Chin x Polydox).
Familie Van de Lageweg mocht nog een keer naar voren komen: de twaalfjarige Baltic VDL (v. Quaprice Bois Margot) mocht het keurpredicaat in ontvangst nemen. De bruine hengst werd geboren bij Engbert van Ittersum en had net zoals stalgenoot Harley VDL een hengst in de kampioensring: cat.nr 20 Kartouche (mv. Baloubet du Rouet x Nimmerdor) werd als vierde geplaatst.
Import-Belg Tangelo van de Zuuthoeve (v. Narcos II) is de vierde preferente hengst van dit jaar. De voshengst van de familie Venderbosch van De Radstake werd in België gefokt bij de familie Vets. Hij viel dit jaar onder andere op met Darry Lou, die met Beezie Madden op het hoogste niveau springt en inmiddels KWPN erkend is. Ook hij had een zoon in de kampioensring: cat.nr 248 (mv. Phin Phin x Zelhem).

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook