Belgische hengstencompetitie zaterdag van start

Joe Clee hier met Ferrari SFN. Foto: still ClipMyHorse.tv

Bij het Azelhof in Lier wordt aanstaande zaterdag de eerste wedstrijd van de Belgische hengstencompetitie verreden. In totaal zijn 126 hengsten aangemeld. Dat zijn er iets minder dan vorig jaar, toen waren er 140 aanmeldingen.

Het programma begint om 17.00 uur met de vierjarigen. In deze leeftijdscategorie gaan 46 hengsten van start, waaronder Naxcel V. Deze zoon van Balou du Rouet was vorig jaar kampioen van de BWP hengstenkeuring en wordt gereden door Gert Vermeiren.

Bij de vijfjarigen staan 35 combinaties op de startlijst, bij de zesjarigen zijn dat er 33.

Ferrari SFN

Het programma wordt afgesloten met de zevenjarigen. In deze leeftijdscategorie zijn twaalf hengsten aangemeld, waaronder Ferrari SFN die door Joe Clee wordt gereden. De zoon van Thunder van de Zuuthoeve werd vorig jaar op de SFN-veiling voor 165.000 euro verkocht.

Klik hier voor de startlijsten.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.