Ga naar hoofdinhoud

Casaretto overleden

Foto Lonneke Ruesink

De Holsteinerhengst Casaretto (v. Calypso I) overleed eind september. Hij werd 23 jaar. De in 1989 geboren donkerbruine hengst was voor alle grote Duitse stamboeken goedgekeurd en bracht veel sportpaarden.

Casaretto werd gefokt door Kirsten Bornholdt en had als afstamming Calypso I x Ladalco x Raimond. Hij werd in eerste instantie goedgekeurd bij het Holsteiner stamboek en eindigde op een vierde plaats tijdens zijn verrichtingsonderzoek in 1992.

Casaretto bracht vijf goedgekeurde zonen (Cabernet, Cadeau des Dieux, Callas, Catinus en Chaloc) maar zijn nakomelingen overtuigden meer in de sport. Bekende dressuurpaarden zijn het Grand Prix-paard Charming Boy en de Lichte Tour-paarden Carlo Calucchi en Capriccio Ravissant. In 2009 werd Casaretto uitgeroepen tot elitehengst.

Bron: Horses / Eurodressage

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook