Ga naar hoofdinhoud

Connery uitgeroepen tot Trakehner hengst van het jaar

Foto Lonneke Ruesink
De veertienjarige Connery (v. Buddenbrock) zal 20 oktober tijdens de Trakehner hengstenkeuring in Neumunster worden geëerd. Naast het elitepredicaat mag de hengst nu ook de titel Trakehner hengst van het jaar 2012 aan zijn archief toevoegen.

De bruine werd gefokt door Manuela en Gisela Harder en werd in 1998 geboren in Hamburg. Als veulen werd hij verkocht naar stoeterij Hörem. In 2000 werd hij erkend als dekhengst. Hij liep de 30-dagen test prima uit en kwalificeerde zich voor de Bundeschampionate.

Zijn beste prestaties tot nu toe leverde hem de titel Bundeschampion. Zijn zoon Imperio werd reserve wereldkampioen jonge dressuurpaarden. Imperio wordt  gereden en is gedeeltelijk in eigendom van Hubertus Schmidt.
Tevens leverde Connery de wereldkampioen jonge eventingpaarden Charlie Weld.

Bron: Horses / Eurodressage

 

2 reacties op “Connery uitgeroepen tot Trakehner hengst van het jaar

  • Lineke Bakker

    Misschien verstandig om bovenstaande tekst aan te passen… Charlie Weld is net zoals Imperio een zoon van de hengst Connery… Connery is in eigendom van Hubertus Poll van Gestüt Hoerem. De hengst Imperio wordt gereden door Hubertus Smidt en hij is gedeeltelijk eigenaar van deze hengst.

  • Caio Schuurmans

    Hartelijk dank voor het meedenken. Het bericht is aangepast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook