Ga naar hoofdinhoud

Dokyra Fortuna en Evita pakken Drentse titels

Foto Melanie Brevink

Peter Rinkes (rechts op de foto met beker) en zijn vrouw Annemiek werden vandaag rond het middaguur gehuldigd als Drentse fokkers van het jaar.  Daar bleef het echter niet bij. Aan het eind van de dag werd het echtpaar nog een keer in het zonnetje gezet. In de kampioenskeuring voor Drentse springmerries waren het namelijk twee merries uit de stallen van de familie Rinkes die moesten strijden om de hoogste eer. Beide gefokt uit dezelfde stam en beide dochters van Canturano uit een moeder van Quasimodo Z. Het werd uiteindelijk de vierjarige Dokyra Fortuna die het kampioenslint omgehangen kreeg.

Stalgenote Ejiry Fortuna, die reservekampioen werd, mag Drenthe daarnaast als enige driejarige springmerrie gaan vertegenwoordigen op de nationale merriekeuring.

Bij de dressuurmerries was het de driejarige Evita (Jazz x Jetset D) van Wiesje en Tjerk Tolner uit Hooghalen die er met de hoogste eer vandoor ging. Ook zij mag namens Drenthe aantreden op de nationale keuring. In het kampioenschap kreeg Evita concurrentie van de beste oudere merrie, Donnée de Jeu (Rousseau x Cocktail) van M. de Boer uit Beilen, die reservekampioen werd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook