Ga naar hoofdinhoud

HK Denemarken: Vong’s Brunello kampioen

Vong's Brunello (v. Balou) - Foto: DWB

Acht springhengsten zijn op de Deense hengstenkeuring in Herning definitief goedgekeurd. Uit de jaargang van negen aangewezen hengsten van vorig jaar werden er dit jaar vijf definitief goedgekeurd. Daarnaast was er een definitief dekbrevet voor drie oudere hengsten. Tot kampioen werd Vong's Brunello (Balou x Con Capitol) uitgeroepen, hij werd vorig geprimeerd en legde zijn 35-dagentest met de hoogste punten af. 

Het Deense hengstenkeuringstraject is niet afgelopen als een simpel godkendt til afprøvning door de luidsprekers heeft geschalmd. Driejarige hengsten op de Deense hengstenkeuring worden in eerste instantie aangewezen voor de 10-daagsetest die direct na afloop van de hengstenkeuring in Herning wordt gehouden. Als de hengsten die test doorstaan, mogen ze dat seizoen dekken. In het najaar worden de hengsten dan verwacht voor de 35-daagse test en als ze daarvoor slagen moeten de hengsten op vierjarige leeftijd nog een keer terugkomen in Herning. Als de presentatie aan de hand en onder de ruiter daar bij de hengstenkeuringscommissie in de smaak valt, worden ze pas definitief goedgekeurd. Dit jaar was die definitieve goedkeuring er voor acht springhengsten.

Eén voorgestelde hengst niet goedgekeurd

In totaal werden er in Herning vijf vierjarige springhengsten en vier oudere springhengsten voorgesteld. Slechts eentje werd niet definitief goedgekeurd. Het gaat daarbij om Congstar (Chacco’s Son x Stakkato), diens dekbrevet vorig jaar met één jaar werd verlengd. Nu is hij zijn Deense dekbrevet kwijt.

Definitief goegekeurde hengsten

Hengst Afstamming Stamboek
Bøgegårdens Bamuda Balou x Bøgegårdens Apollo DWB
Vong’s Brunello Balou x Con Capitol DWB
Cassado  Casall x Corrado I  HOLST
Bjerglunds Quandillo  Quintero x Candillo  HOLST
 Unforgetable S  Untouchable x Cassini I  DWB
 Oudere hengsten
Casall SEM Cabachon x Coronado DWB
Nomanee Nonstop x Carthago HOLST
 Royal Butterfly  Tobajo Picez x Jimtown  NWB

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook