Ga naar hoofdinhoud

Kardieno wint Deens kampioenschap vierjarigen

Kardieno (v. Dante Weltino) met Thomas Sigtenbjerggaard - Foto: Helgstrand Dressage
De dit voorjaar door Andreas Helgstrand aangeschafte Kardieno (Dante Weltino x Parcival) heeft in Denemarken het kampioenschap voor vierjarige paarden gewonnen. De door Janneke Gnodde gefokte hengst won met Helgstrands stalchef Thomas Sigtenbjerggaard met een 9,22 gemiddeld. De Gelders, Oldenburgs en DWB goedgekeurde hengst kreeg onder andere een 9,8 voor de galop en de aanleg.

De uit een Gelderse moeder gefokte zwarte kreeg van de jury verder een 9 voor de stap, een 9 voor de draf en een 8,5 voor de rijdbaarheid. Ook de nummer 2 bij de vierjarigen heeft een link met Nederland. Grand Galaxy Win-zoon Highfive Fuglsang (mv. De Niro) mocht aansluiten op de tweede plaats met een 9 gemiddeld. Derde werd Diva Lyng (v. Damon Hill) met 8,82.

Kremlin MD

De KWPN- en DWB keuringskampioen Kremlin MD (v. Governor) werd vijfde met een 8,72, achter een tweede Grand Galaxy Win. Deze Nova, een dochter van de WK-merrie Romanova (v. Romanov), scoorde gemiddeld een 8,8. De nummer 2 van de kwalificatieproef, Suarez (v. Sezuan) moest het in de finale doen met een 11e plaats (8,32).

Uitslag

Bron: Horses.nl

4 reacties op “Kardieno wint Deens kampioenschap vierjarigen

 • Anton van Lijssel

  Kardieno is een typisch F1-product (rijpaardvader x Gelderse moeder). De F1-producten maakten dat het KWPN in de beginjaren in één klap de wereldtop bereikte zowel bij de springpaarden als bij de dressuurpaarden. Een F1-product was geen Gelders paard, maar een rijpaard. Om F1-producten te kunnen blijven fokken moeten wel de klassieke Gelderse bloedlijnen bewaard blijven. Dit is al lang niet meer het KWPN-fokbeleid. Daarom is onlangs door de overheid hiervoor aan het KPST stamboekerkenning verleend.

 • Janneke

  Anton het optreden en succes van Kardieno is super reclame voor de Gelderse KWPN richting, de Oldenburgse hengst Dante Weltino en natuurlijk ook voor mijn fokkerij maar dat je het aangrijpt om propoganda te maken voor jullie afsplitsingsclubje KPST vind ik wel wat ver gaan
  Creëer jullie eigen succes zou ik zeggen

 • Bart Wiebing

  Dat ben ik niet eens met Anton.
  Gelderse in mijn tijd eerst 8% ? toen 12.5% en nu vul maar in?? 20 a 25%.
  Een F1 product is in mijn beleving Gelders paard x Volbloed xx.
  En dan ook een echte GLD met weinig bloed.bv onder de 10%
  Voorbeeld mijn eigen stam (bryolieta stam. merrielijn 48 fok familie 147.
  Hillegonda 33559SGLDT-M 6.4% (keur/pref/prest x Calvacadour xx.100%.
  Geeft. Indirah-Gonda Elite/prest sport dress 52.7 % veredeling s bloed (F1).
  Ik fok nog steeds met deze TOP stam cq Lijn.
  Met Soraya-Gonda. Elite/prest/sport/dress. (41% verdeling s bloed. )
  Dus mijn visie F1 is Klassiek GLD b.v 6% bloed x Volbloed 100% geeft 51% bld.

 • Janneke

  Bart Wiebing helemaal gelijk
  Een F1 product komt uit 2 gesloten rassen/inteeltlijnen en dat is hier zeker niet aan de orde en daar heeft Kardieno zijn kwaliteit ook niet van. Hij is een geslaagde combinatie van een goede merrie(lijn) met een goede hengst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook