Ga naar hoofdinhoud

Florett As (20) ingeslapen

Florett As met eigenaresse Arlette Jasper-Kohl. Foto: Tanja Becker
De Westfaalse hengst Florett As is op twintigjarige leeftijd ingeslapen. De Florestan I-zoon was onder begeleiding van een dierenarts voor een ernstige ziekte. "Alle zorg en de veterinaire inspanningen konden hem helaas niet meer helpen. Uit respect voor het paard en op advies van de dierenarts hebben we besloten hem te laten gaan", leggen Arlette Jasper-Kohl en professor Edwin Kohl uit. De hengst bracht enkele jaren van zijn leven door in Nederland.

De door Günther Stegemann gefokte Florett Ass begon zijn carrière op de hengstenkeuring van 1999 in Münster-Handorf. Het jaar daarna voltooide hij de Hengstleistungsprüfung, waar hij het dressuuronderdeel won en overall als derde eindigde.

Sport

Florett As won op driejarige leeftijd brons op de nationale kampioenschappen, waarna hij naar Nederland verhuisde en werd door Leida Strijk uitgebracht tot de Lichte Tour. In 2007 keerde hij terug naar zijn eigenaren en werd enige tijd uitgebracht door Dominic Erhart. In 2010 nam Patrik Kittel de teugels over, waarmee hij in 2012 zilver won op het Saarland kampioenschap.

Verdades

In de fokkerij is Florett As bekend als vader van onder meer Laura Graves’ Grand Prix-paard Verdades. Daarnaast zijn nakomelingen Verdi de la Fazenda en Wild Dancer actief op het hoogste niveau. Dochter Equirelle W eindigde met Kyra Klinkers in het zadel nog achtste op de Wereldkampioenschappen voor jonge dressuurpaarden.

Bron: Persbericht 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.