Ga naar hoofdinhoud

Gemiddeld bijna 13.000 euro op sportpaardveiling Dronten

Jovanka (Arezzo VDL x Corland) - Foto: Sportpaardenveiling Dronten

De Sportpaardenveiling Dronten had gisteren niet één, niet twee, maar vier veilingtoppers. Vier springpaarden werden voor 26.000 euro afgeslagen. Het gaat daarbij om de driejarige hengst CCO (v. Cornet Obolensky) en de vierjarige merries Jovanka (v. Arezzo VDL), Just a Lady (v. Baltic VDL) en  Jingle Bells TN (v. Stakkato). Gemiddeld brachten de 27 geveilde jonge sportpaarden 12.648 euro, zo'n 500 euro meer dan vorig jaar. 

Van die toppers gaan er twee naar het buitenland. De driejarige hengst CCO naar Duitsland en de stermerrie Jovanka (Arezzo VDL x Corland) naar Polen. Verder schafte Sander Geerink voor 13.000 euro de merrie Jerante (v. Baltic VDL) aan en kocht veilingamazone Berber Dijkman maar liefst vier paarden. Meer dan de helft van de paarden werd voor 10.000 euro of meer verkocht: 15 paarden. 18.000 euro was er voor twee paarden: de vierjarige Jerez S (v. Elvis ter Putte) en de elite-sportmerrie Hirsina van de Groote Kamps (v. Numero Uno)

Duurste dressuurpaard 10.000 euro

De met name op springpaarden gerichte veiling bracht ook vier dressuurpaarden aan de man. De hoogste prijs werd hier betaald voor de ruin Jasper W (Sezuan x Scandic): 10.000 euro.

Uitslag

Jovanka:

Just a Lady

Jingle Bells TN

CCO

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook