Ga naar hoofdinhoud

‘Handsome O heeft nekletsel én hanentred’

Kristin en Alexandra Andresen vlak na de aankoop van Handsome O op de KSS-veiling - Foto: Paardenkrant-Horses.nl

KWPN-hengstenkeuringskampioen Handsome O heeft nekwervelschade en bij de zoon van Johnson is tevens hanentred geconstateerd. Dat is volgens de Deense hengstenhouder Ib Kirk de uitkomst van onderzoek door een dierenkliniek in Helsingborg, Zweden. Handsome O werd begin dit jaar voor 300.000 euro op de KWPN-hengstenkeuring verkocht aan de Noorse Kristin Andresen.

De nieuwe eigenaresse laat het er niet bij zitten en beraadt zich op juridische stappen richting KWPN, de organisator van de KWPN Select Sale waar Handsome O begin februari het absolute klapstuk was. Vrij kort na de hengstenkeuring in Den Bosch kwam het nieuws naar buiten dat Handsome O hanentred zou hebben. Zijn voorgenomen optreden op de Deense hengstenkeuring ging om die reden niet door.

Mr Wibe Reddingius, die de belangen van het KWPN behartigt, reageert: “Het KWPN faciliteert met de KSS een veiling waar koper en verkoper elkaar ontmoeten. In dit geval de heer Brouwer van wie het paard was en mevrouw Andresen, die het paard kocht. Met de daadwerkelijke verkoop heeft het KWPN dus niets te maken. Wanneer er problemen rondom een (ver)koop op een veiling ontstaan bestaat er een bindende adviesregeling waarin een deskundige naar de kwestie kijkt. Dat is hier ook gebeurd, er zijn veterinairen naar Denemarken afgereisd om het paard te onderzoeken. De uitkomst van deze onderzoeken is mij onbekend, omdat het KWPN inhoudelijk niet bij deze zaak betrokken is.”

Hengstenhouder Jan Brouwer wordt in de zaak Handsome O bijgestaan door Mr Maaike Weda, maar haar compagnon Mr Stephan Wensing reageert op de kwestie: “Onze cliënt is geen partij in deze zaak en hij ontkent daarom ook aansprakelijkheid. Mevrouw Andresen spreekt ook alleen het KWPN aan. Handsome O heeft als gezond paard het erf van Brouwer verlaten en is geblesseerd bij de koper geraakt. Volgens de veterinaire onderzoeken die als gevolg van de bindende adviesregeling zijn uitgevoerd is de klacht van de koopster ongegrond.”

Bron: Horses

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

2 reacties op “‘Handsome O heeft nekletsel én hanentred’

  • Sophie

    “Het paard heeft het erf gezond verlaten en is bij de koper geblesseerd geraakt..” Wat mij zo verbaasd is dat de geconstateerde hanetred door de verkoper en de voltallige veterinaire aanwezigen niet is onderkend….of men heeft durven onderkennen…… Ik heb nl. niet eerder gehoord van een paard dat de aandoening hanetred ‘oploopt’ ipv dat deze hier mee wordt geboren…

  • Monique

    Beste Sophie… de hanentred kan ook later ontstaan:
    Klassieke hanetred aan beide achterbenen kan ook worden veroorzaakt door schade in het centrale zenuwstelsel in de nek of borstwervels. Het betreft een neurologisch probleem en vereist een grondig diagnostisch onderzoek.

    Aangezien het paard letsel heeft in de nekwervel zou de hanentred daar een gevolg van kunnen zijn. Het paard kan gezond en wel het terrein van de verkoper verlaten hebben en door een ongelukje op stal bij de koper(je weet niet altijd wat er in z’n box gebeurd) het nekletsel hebben opgelopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook