Ga naar hoofdinhoud

Hannover: vijf hengsten goedgekeurd, Nederlandse inzendingen afwezig

Fürst Fabrice Foto: Oldenburger Verband e.V.
Op de zadelkeuring in Verden werden vandaag vijf hengsten tot de Hannoveraanse fokkerij toegelaten. Voor deze keuring waren ook Chapeau TN (v. Clearway) van Team Nijhof en een nog naamloze Jazz x Weltmeyer van Eugène Reesink aangemeld, maar zij werden niet getoond in Verden. 

Goedgekeurd werd onder andere de kampioen van de Oldenburger keuring 2016, Fürst Fabrice (v. Fürstenball), die onlangs zijn 14-dagentest in Adelheidsdorf met goede punten afsloot. Quat-Royal (v. Quaterback), die vorig jaar met een 8,04 gemiddeld slaagde voor zijn 50-dagentest, mag nu ook Hannoveraanse merries dekken.

Niet geslaagde San Amour

Opvallend genoeg werd ook de San Amour-zoon Sundance (mv. De Niro) toegelaten tot de dekdienst. Hij slaagde in Schlieckau niet voor zijn 14-dagentest (totaalgemiddelde: 7,25/dressuurgemiddelde: 7,45).

De vierjarige Damondo (Damon Hill x Gribaldi) heeft nog geen test afgelegd en kreeg ook groen licht in Hannover. De hengst werd als veulen voor 15.000 euro aangeschaft op de Hannoveraanse veulenveiling door de Oostenrijkse familie Jerich, die hem nu ook op de keuring voorstelde.

Lamberk’s Lord Landcrack

De zesjarige Lamberk’s Lord Landcrack (Lamberk x Stakkato), die vorig jaar 12e werd in de finale van het Bundeschampionat voor vijfjarige springpaarden en Duitsland vertegenwoordigde op het WK in Lanaken, is nu ook Hannoveraans goedgekeurd. Vorig jaar had hij al een AES-dekbrevet ontvangen.

Klik hier voor de volledige lijst

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook