Ga naar hoofdinhoud

Heartbreaker viert 30ste verjaardag

Henk Nijhof Sr. met Heartbreaker. Foto: Team Nijhof
Een grote zak wortels stond vanmorgen voor de versierde stal van Heartbreaker. De Nimmerdor-zoon viert vandaag zijn 30ste verjaardag bij de familie Nijhof in Geesteren. Voormalig 'Paard van het Jaar' Heartbreaker was twee weken geleden nog in blakende gezondheid te bewonderen op de hengstenshow van Team Nijhof.

“Onze levende legende is vandaag 30 geworden”, staat er op de Facebook-pagina van Team Nijhof. Heartbreaker geniet bij de familie Nijhof van zijn pensioen en is nog steeds in blakende gezondheid. Dat was op de hengstenshow van Team Nijhof twee weken geleden nog te zien.

Heartbreaker liep in zijn jonge jaren met veel succes op Grand Prix-niveau onder Peter Geerink. Ook in de fokkerij laat de Nimmerdor-zoon zijn sporen na. Hij ontving in 2009 het predicaat ‘preferent’ op basis van zijn talrijke en over de hele wereld succesvolle nageslacht.

Op de verschillende ranglijsten staat Heartbreaker nog hoog genoteerd. Op de HorseTelex dynamic IPV lijst staat hij op de 27ste plaats en ook op de WBFSH-ranking staat hij 27ste. Afgelopen jaar stond de hengst in Duitsland fier aan kop bij de fokwaarde-schatting van hengsten met oudere nakomeling in de springsport. Heartbreaker had een fokwaarde van 180 met een zekerheid van 92% en bleef zo KannanDiamant de Semilly en Galoubet A voor.

Bij de springhengsten van het KWPN gaat Heartbreaker inmiddels al een aantal jaren aan de leiding bij de KWPN fokwaarden voor hengsten met de hoogste betrouwbaarheid. Met een totaal van 169 blijft hij ook in 2018 fier aan kop gaan.

Enkele van zijn bekende kinderen zijn Bugatti (Wilhelm Genn), Halifax van het Kluizebos (Lorenzo de Luca), Holland van den Bisschop (Remco Been) en VDL Groep Zidane N.O.P. (Leopold van Asten).

Bron Facebook/Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook