Ga naar hoofdinhoud

Helgstrand levert 10 hengsten voor 35-dagen test DWB

Eva Möller met So Unique (v. Sezuan) - Foto: Rick Helmink
Helgstrand Dressage is hofleverancier van de 35-dagentest van hengsten voor het Deense stamboek DWB. Onder de dressuurpaarden zijn de hengsten So Unique (v. Sezuan) en de KWPN gefokte Janeiro Platinum (v. Sezuan), King Olymbrio L (v. Geniaal), Kremlin MD(v. Governor), Knock-Out (v. Expression) en Kadans (v. Franklin).

Op het Tørring Ridecenter werden gisteren 25 hengsten aangeleverd voor de 35-dagen test, zes in de springrichting, veertien dressuurpaarden en vijf hengsten in beide disciplines. Tien van de aangeleverde hengsten komen uit de stallen van Andreas Helgstrand.

Bundeschampionat-winnaar So Unique

Bundeschampionat-winnaar So Unique is er één van. De 600.000 euro-premiehengst van Hannover, werd dit voorjaar ook voor het Deense stamboek goedgekeurd. Onder Eva Möller won de driejarige zoon van Sezuan overtuigend het Bundeschampionat met 9’s voor de draf, de galop, de stand van opleiding en de bouw.

KWPN’ers

Daarnaast worden ook vijf KWPN’ers in Deense dienst aan het verrichtingsonderzoek onderworpen. Het zijn de KWPN Kampioen 2018, Kremlin MD, de reservekampioen Kadans en de nummer vijf Knock-Out. Daarnaast wordt de halfbroer van de Grand Prix-hengst Blue Hors Don Olymbrio, King Olymbrio L getest en de Sezuan-zoon Janeiro Platinum.

Bron Ridehesten/Helgstrand Dressage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.