Ga naar hoofdinhoud

Het blijft rommelen in Westfalen

Het is bijna een jaar geleden. Op 23 april 2012 trad een geheel nieuw bestuur aan in Westfalen, nadat verschillende bestuurlijke onregelmatigheden aan het licht waren gekomen. De rust lijkt echter nog niet weder te zijn gekeerd bij het Duitse stamboek: verwacht wordt dat op de jaarvergadering, die 22 april op de agenda staat, opnieuw een bom gaat barsten. Het hoofdprobleem van het stamboek speelt rondom Bernd Richter, verkoopsleider van het stamboek. 

Vorig jaar werd het het gehele bestuur van het Westfaalse stamboek alsook fokkerijleider dr. Friedrich Marahrens aan de kant gezet. Tot ontsteltenis van velen mocht verkoopsleider Bernd Richter gewoon op zijn plek blijven zitten terwijl hij een grote rol speelde in de (financiële) onregelmatigheden bij het stamboek.

Onder het bestuur is verdeeldheid over het wel of niet behouden van Richter en plaatsvervangend voorzitter Günter Voss speelt hierbij een belangrijke rol. Verschillende afgevaardigden stuurden vorige week een brief naar voorzitter Karl-Hubertus Freiherr von Beverfoerde en eisten daar in dat een stemronde over het behoud van Voss als bestuurslid opgenomen wordt in de vergadering.

Von Beverfoerde, voorzitter van het Westfaalse stamboek – dat vorige week bekend maakte te gaan samenwerken met het Oldenburger stamboek – onthoudt zich van commentaar: “Ik wacht de vergadering af.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.