HK Westfalen: Cornet-zoon gekroond tot kampioen Update II

Kampioen springen cat.nr 58 (Cornet Obolensky x Montender) -Foto: Equitaris/Wegener

Cornet Obolensky, de hengst die er voor zorgt dat Westfalen op 1 staat van de HorseTelex stamboekrankings (in het 1,60m), kreeg gisteren vier zonen en drie kleinzonen goedgekeurd op de Westfaalse keuring. Zijn zoon cat.nr 58 (mv. Montender) is vandaag uitgeroepen tot kampioen. Twee van zijn kleinzonen werden als tweede en derde geplaatst: cat.nr 60 (Cristallo x Contender) is de reservekampioen en de derde plaats was voor cat.nr 65 (For Pleasure x Cornet Obolensky).

Naast cat.nr. 58, 60 en 65 werd vanmorgen de Cornet Obolensky-zoon cat.nr 59 (mv. Numero Uno) geprimeerd. De vijfde premiehengst is cat.nr 69 (Quasimodo Z x Polydor) – één van de highlights in de laatste ring bij het vrijspringen gisteren. Hij is de enige premiehengst zonder het geliefde Cornet-bloed, maar daar staat wel het P-bloed van Polydor tegenover.

Global Express scoort ook in Duitsland

Het werd in Münster-Handorf netjes omgeroepen: Global Express heeft in Nederland net de eerste hengstencompetitiewedstrijd gewonnen. In Westfalen scoorde hij ook met zijn eerste jaargang: zijn twee zonen werden allebei goedgekeurd. De ene, een vos uit de fokkerij van Derk Noordhuis, knalde over het hout. De andere heeft een pedigree om van te watertanden met de tweevoudig Olympisch kampioene Classic Touch dubbel in de pedigree.

16 springhengsten goedgekeurd

In totaal werden er 16 springhengsten goedgekeurd vanmiddag op de Westfaalse hengstenkeuring. Het vrijspringen begon wat stroef met paarden die last hadden van spanning en waarbij het vrijspringen niet helemaal uit de verf kwam. Een van de eerste betere springers was de ‘Nederlandse’ inzending bij de vier goedgekeurde Cornet Obolensky’s.

Deze in Frankrijk gefokte hengst is van Team Nijhof (cat.nr 56 mv. Burggraaf), de Cornet daarna, de moderne sporter cat.nr 58 (mv. Montender) kon nog wel eens hoog eindigen. Cornet Obolensky, de karrentrekker voor Westfalen op springgebied,  is goed vertegenwoordigd in de nieuwe collectie hengsten met vier directe zonen en nog drie kleinzonen.

Het beste voor het laatst bewaard

De Cornet van Nijhof was niet de enige Nederlander die scoorde. In de laatste ring was echt springtalent te zien. Naast de twee Global Express-zonen, kregen Reinie Tewis en Jan van Kooten cat.nr 68 (Padock du Plessis x Corofino) goedgekeurd. De door H.J. Bosman-Zoetebier uit Dalen gefokte cat.nr 61 (Dantos HBC x Damiro) verdiende terecht zijn dekbrevet. Ook cat.nr 69 (Quasimodo Z x Polydor) en cat.nr 70 (Thagoras x Carthago) kregen groen licht.

In die laatste ring zat ook nog een opvallende directe zoon van de beste springpaardenvererver ter wereld (volgens de HorseTelex wereldranglijst), For Pleasure: cat.nr 65 (mv. Cornet Obolensky).

Goedgekeurde springhengsten

cat.nr 47 (Bellini Royal x Lupicor)
cat.nr 48 (Capistrano x Julio Mariner xx)
cat.nr 50 (Cassillias x Balou du Rouet)
cat.nr 51 (Codex One x Caspar)
cat.nr 55 (Cornet Obolensky x Arpeggio)
cat.nr 56 (Cornet Obolensky x Burggraaf, video 1)
cat.nr 58 (Cornet Obolensky x Montender, video 2) – Premiehengst
cat.nr 59 (Cornet Obolensky x Numero Uno) – Premiehengst
cat.nr 60 (Cristallo I x Contender) – Premiehengst
cat.nr 61 (Dantos HBC x Damiro, video 3)
cat.nr 65 (For Pleasure x Cornet Obolensky, video 4) – Premiehengst
cat.nr 66 (Global Express x Ahorn, video 5)
cat.nr 67 (Global Express x Untouched S)
cat.nr 68 (Padock du Plessis x Corofino, video 6)
cat.nr 69 (Quasimodo Z x Polydor, video 7) – Premiehengst
cat.nr 70 (Thagoras x Carthago)

Nederlandse inzendingen

cat.nr 53 (Comme il faut x Balou du Rouet)/fokker: G. Derks, Helden – niet goedgekeurd
cat.nr 56 (Cornet Obolensky x Burggraaf)/ eigenaar: Team Nijhof – goedgekeurd
cat.nr 61 (Dantos HBC x Damiro)/fokker: H.J. Bosman-Zoetebier, Dalen – goedgekeurd
cat.nr 64 (F-One USA x Indoctro)/fokker: H.T. Klomp, Blesdijke – niet goedgekeurd
cat.nr 66 (Global Express x Ahorn)/fokker: D. Noordhuis, Wijster – goedgekeurd
cat.nr 68 (Padock du Plessis x Corofino)/fokker: Jan van Kooten, Montfoort/eigenaar: fokker & Reinie Tewis, Westdorp – goedgekeurd

Handige links

Klik hier voor de collectie
Klik hier voor de collectie op HorseTelex
Klik hier voor de online catalogus

Video’s

Cat.nr 56 (Cornet Obolensky x Burggraaf)

Cat.nr 58 (Cornet Obolensky x Montender)

Cat.nr 61 (Dantos HBC x Damiro)

Cat.nr 65 (For Pleasure x Cornet Obolensky)

Cat.nr 66 (Global Express x Ahorn

Cat.nr 68 (Padock du Plessis x Corofino I)

Cat.nr 69 (Quasimodo Z x Polydor)

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.