Ga naar hoofdinhoud

Holsteiner reservekampioen afgeserveerd

Op de KWPN-nakeuring zijn vanavond geen dressuurhengsten doorverwezen naar de tweede bezichtiging. Opvallend daarbij was het afwijzen van de reservekampioen van Holstein: Carantas (Carabas x Canto). Ook de in Oldenburg goedgekeurde Fidertanz-zoon Cat 45 Ol werd niet doorverwezen.

“We verwijzen graag hengsten door naar de tweede bezichtiging, maar het moet wel kunnen ook ondanks dat ze goed zijn gekeurd bij een ander stamboek. We hebben een lijn ingezet en die willen we vasthouden. Die lijn hebben we ook meegekregen van de fokkerijraad en wij voeren dat uit”, aldus juryvoorzitter Wim Ernes. De jury deed daarmee een gewaagde beslissing, die niet geheel onterecht was. Carantas is een zeer elegante hengst met heel veel rasuitstraling en een prachtige voorhand. Maar hij kon zijn in Holstein getoonde talent nu niet helemaal waarmaken los in de kooi waarbij het achterbeen meer zou moeten ondertreden. De hengst was erg gespannen en in stap niet geheel zuiver. De beslissing was te begrijpen, maar anderzijds is het wel zo dat de keuring vorige week begon met zeer royaal doorverwijzen . Veel hengsten met veel minder kwaliteiten mochten toen wel door en kregen gemakkelijk een extra kans . Ook de over veel uitstraling beschikkende Fidertanz-zoon uit een merrie van de Trakehner dressuurhengst Latimer was zeer gespannen en kreeg een bemerking op het fundament

Bron: Horses/De Paardenkrant

Eén reactie op “Holsteiner reservekampioen afgeserveerd

  • Wouter Lodder

    De heren van Uytert, Valk en Reesink steken toch hun nek uit om zulke hengsten naar Nederland te halen. Hengsten die we kwa pedigree en instelling zeer goed kunnen gebruiken. Natuurlijk was de Fidertanz te gespannen, en was er op het achterbeen van de Carabas genoeg aan te merken. Maar zo waren er zeker op de donderdag wel meer die toch een kans kregen. Waarom deze dan niet? Gelukkig hebben we geen kwpn sticker nodig om deze hengsten te kunnen gebruiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.