Ga naar hoofdinhoud

IBOP Barsingerhorn: Grandorado TN-dochter Mysterie of Society scoort 86,5 punten

Grandorado TN Foto: Jacquelien van Tartwijk

Acht springpaarden en zesentwintig dressuurpaarden verschenen vandaag bij de IBOP in Barsingerhorn. Hiervan haalden vijf paarden de 80-grens. De hoogste score ging naar de vierjarige merrie Mysterie of Society (v. Grandorado TN) met 86,5 punten. De door M. van Wooning gefokte Cantos-kleindochter kreeg 9'ens voor haar reflexen, techniek en vermogen. Daarnaast kreeg ze een 8,5 voor haar instelling, rijdbaarheid en aanleg als springpaard.

Netzoals Mysterie of Society behaalde ook de driejarige vos Necari-JM (v. Zirocco Blue VDL) 90 punten voor het springen. De juryleden Marcel Beukers en Nella Bijlsma gaven de merrie gefokt door J.M. Wagenaar 8’en voor haar galop, reflexen, techniek, vermogen, instelling, rijdbaarheid en aanleg als springpaard. Hierdoor kreeg de Zirocco Blue VDL-nakomeling in totaal een score van 80 punten.

Madame Marilla SD & Nadette JR scoren ook 80 punten

De dressuurgefokte merries Madame Marilla SD (v. Geniaal) en Nadette JR (Dream Boy x Charmeur) kregen ook een score van 80 punten. Beukers en Bijlsma gaven beide merries 8’en voor hun galop, souplesse, houding en balans, rijdbaarheid en aanleg als dressuurpaard. De door P.A. Barendreg gefokte Geniaal-nakomeling kreeg een 8,5 voor haar stap. Nadette JR scoorde voor haar draf ook een 8,5. De Charmeur-kleindochter, gefokt door T.B. Hassink, is in eigendom van M. Lammerse – Van Veen.

Henkie-dochter naar 84 punten

De driejarige merrie Nova Rieta Texel (v. Henkie) bemachtigde 84 punten. Op alle onderdelen kreeg ze een 8,5 behalve voor de stap, daar scoorde de zwarte merrie een 8 op. De Henkie-nakomeling is gefokt door W.T. van der Linde.

Bekijk hier de uitslag

Bron: Horses.nl/KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.